Rotterdam: Lorem Focus voldoet aan aanbestedingseisen – Aanbestedingsnieuws

Rotterdam: Lorem Focus voldoet aan aanbestedingseisen

Rotterdam stelt dat de nieuwe leverancier van WMO-vervoer Lorem Focus voldoet aan alle eisen uit de aanbesteding. De gemeente zou nooit in zee gaan met een partij die niet aan alle eisen voldoet. Toch wordt de opdracht nog een jaar uitgesteld, omdat het te kort dag is op het nieuwe schooljaar om het vervoer goed te regelen. Het RMC blijft dan ook voorlopig nog rijden.

Dat laat een woordvoerder weten tegenover het Algemeen Dagblad. In een nader zittingsverslag van TaxiPro wordt gewag gemaakt van de kwaliteit van de onderaannemer, die volgens het RMC niet gegarandeerd wordt. Bij Lorem Focus is 1 persoon werkzaam. Op hetzelfde Rotterdamse vestigingsadres staan veel vervoerders ingeschreven, onder meer het bedrijf Bios Groep, dat in Schiedam failliet ging, ten koste van veel personeel dat 4 jaar eerder nog voor Connexxion werkte. Op het adres is eveneens Zorgvervoercentrale Nederland BV geregistreerd, dat bekend staat als partij in een litanie (Zie o.a. hier en hier in Hoorn en hier in Utrecht) aan uitspraken.

©BBP 2017

Trevvel, dat de opdracht in onderaanneming van Lorem Focus gaat uitvoeren, is volgens de woordvoerder desondanks zeer professioneel. Trevvel zelf noemt het Rotterdamse RMC “een slechte verliezer”. Het bedrijf is zeer verheugd dat wij het doelgroepenvervoer Rotterdam voorlopig gegund hebben gekregen. De website van Trevvel is de dato in elk geval een stuk minder professioneel en bevat naast een mededeling over de Rotterdamse gunning verder alleen twee vacatures voor:

Zie eerder:

Doelgroepenvervoer Rotterdam gegund aan Lorem Focus

en :

RMC spant kort geding aan tegen gunning Rotterdams doelgroepenvervoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *