RMC spant kort geding aan tegen gunning Rotterdams doelgroepenvervoer – Aanbestedingsnieuws

RMC spant kort geding aan tegen gunning Rotterdams doelgroepenvervoer

Het Rotterdamse taxibedrijf RMC spant een kort geding aan tegen de gunning van het Rotterdamse doelgroepenvervoer aan een consortium van Willemsen de Koning/ZCN Totaalvervoer. Het kort geding zal 15 juni plaatsvinden. Dat bericht de vervoerskrant Taxi Pro.

Het consortium Lorem Focus, dat de opdracht binnenhaalde, zit op hetzelfde adres gevestigd als het hoofdkantoor van Bios Groep, zo berichtte Aanbestedingsnieuws eerder. Bios Groep ging eerder in Schiedam, bij een opdracht voor de regiotaxi Waterweg, failliet, waarna het personeel op straat stond, zonder overgang van onderneming. Bios was daar verantwoordelijk als onderaannemer van ZCN voor het wmo-vervoer in Schiedam. Bios Groep werd toen door de vakbond FNV beticht van oneerlijke handelswijzen. Bios groep brak daar de opdracht tijdens de looptijd af omdat het niet rendabel rijden was. 

Of dat ook onderwerp is van het huidig kort geding, is niet bekend. De gunning is door de zitting uitgesteld. Als de gunning definitief wordt zal de organisatie Trevvel de werkzaamheden uitvoeren. Het contract is voor zeven jaar en met een geschatte omzet van €31 miljoen euro per jaar.

Rotterdamse raadsleden zijn ook bezorgd over de op handen zijnde gunning.  “De gemeente kan gewoon niet zo goed aanbesteden”, aldus SP-raadslid Josine Strörman in het Algemeen Dagblad. Deze laatste krant heeft uitgezocht dat Lorem Focus is verwikkeld in een rechtszaak met de Provincie Gelderland over het doelgroepenvervoer aldaar. Het moederbedrijf Cetorhinus Maximus (Latijn voor reuzenhaai) sloot de laatste jaarrekening af met een verlies van €22 miljoen.

Bron: AD/OV Pro, 3 mei 2017

Zie: http://www.ad.nl/rotterdam/zorgen-om-taxivervoer-leerlingen-en-ouderen~ac0aca71/

RMC spant kort geding aan om doelgroepenvervoer Rotterdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *