Rioolrenovatie Vervoornstraat Putten november 2018 – Aanbestedingsnieuws

Rioolrenovatie Vervoornstraat Putten november 2018

Foto: Insituform

De gemeente Putten heeft in het kader van de uitvoering van het GRP (Gemeentelijk RioleringsPlan) inspecties aan hoofdrioleringen verricht. Uit deze inspecties is gebleken dat onderhoud aan diverse riolen op korte termijn noodzakelijk is.

Door een ingenieursbureau is een bestek opgesteld en zijn de werkzaamheden na een aanbesteding gegund aan de laagste inschrijver: Insituform Rioolrenovatietechnieken B.V. Al meer dan 35 jaar is Insituform actief in No-Dig renovatie van voornamelijk rioolleidingen. Gelet op de aanwezige schadebeelden en de ligging van de betreffende rioleringen is gekozen voor het inbrengen van een kunststof kous. Deze methode beperkt de overlast voor bewoners en verkeer en is aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van de riolering.

Maandag 26 november 2018 wordt er gestart met de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats aan de Vervoornstraat tussen huisnummer 33 en 63. De totale werkzaamheden duren ongeveer 2 dagen. De gerepareerde rioleringen kunnen daarna weer jaren mee. Op een aantal locaties, waar de rioolbuis gerenoveerd wordt, zal de weg worden afgesloten. De aannemer zal een informatiebrief bezorgen, zodat niemand voor verassingen komt te staan.

Het riool wordt vrijgemaakt van wortels, vuil en andere verontreinigingen. De bewoners wordt, tijdens de werkzaamheden, verzocht zo min mogelijk te lozen op het riool. Voor het inbrengen van de speciaal geprepareerde kous wordt het riool afgesloten en nog een keer gereinigd. De kous wordt nu onder druk ingebracht en duwt daarbij eventueel toch nog geloosde afvalwater van bewoners voor zich uit. Aan het eind van de kous laat men de druk gecontroleerd afnemen. Daarna wordt de kous uitgehard met behulp van stoom, warm water of UV licht. Na afkoeling worden, door middel van een op afstand bestuurbare robotfrees, de kolk- en huisaansluitingen weer open gefreesd, zodat het afvalwater van de bewoners weer het riool in kan.

Bron: Putten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *