Rijkswaterstaat maakt voornemen tot gunning opdracht bekend voor het project Afsluitdijk – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat maakt voornemen tot gunning opdracht bekend voor het project Afsluitdijk

Rijkswaterstaat wil de versterking van de Afsluitdijk en het vergroten van de waterafvoercapaciteit te gunnen aan Levvel B.V. in oprichting. Een combinatie BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A. / Van Oord Aberdeen Infrastructure Partners B.V. / RebelValley B.V. wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, en voorfinancieren van het project. Dat meldt een persbericht van 22 februari 2018. Rijkswaterstaat maakt de Afsluitdijk overslagbestendig, er worden pompen geplaatst bij Den Oever en de sluizen worden versterkt.

Deze combinatie wordt ook verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende 25 jaar. De bouw start naar verwachting in het najaar van 2018. In 2022 worden de werkzaamheden aan de Afsluitdijk afgerond. In december 2017 deden drie consortia hun aanbiedingen. Na de voorlopige gunning, die op 22 februari 2018 aan gegadigden bekend is gemaakt, krijgen de verliezende consortia (red AN, zie bij PIANOo Rechtsbescherming) 20 dagen de gelegenheid om bezwaar te maken.

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel Economische Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) genoemd. EMVI helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Rijkswaterstaat heeft de plannen van de marktpartijen onder andere beoordeeld op de criteria ‘tevreden gebruiker’, ‘tevreden beheerder’ en ‘tevreden omgeving’.Bron: Rijkswaterstaat, 22 februari 2017

2 thoughts on “Rijkswaterstaat maakt voornemen tot gunning opdracht bekend voor het project Afsluitdijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *