Rijkswaterstaat inkoopplanning maart 2025 – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat inkoopplanning maart 2025

Rijkswaterstaat publiceert de inkoopkalenders elk kwartaal (behalve als communicatiewoordvoerders verdwijnen ten gevolge van de nieuwe rijksbegroting.) De inkoopkalender geeft aan de markt inzicht, wanneer grote opdrachten in de pijplijn zitten. Opdrachten boven de aanbestedingsdrempel zijn in de regel groot en vereisen veel werk, maar ook indirect werk, zoals denkwerk, brainstormen, technisch literatuuronderzoek, allerlei werk waar geen tijd voor is als de aanbesteding pas bekend is zodra die online staat. Niet alleen in de GWW is het nuttig om dit ruim van tevoren te kunnen zien aankomen.

De versie van het eerste kwartaal, editie van de inkoopplanning is nu beschikbaar. De inkoopplanning bevat voorgenomen opdrachten die nog niet zijn aanbesteed en is ook beschikbaar als Excel-bestand. Daarnaast zijn ook factsheets met kerninformatie van meerdere inkopen en projecten beschikbaar via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform . Actuele aanbestedingen worden gepubliceerd op de website van TenderNed .

Rijkswaterstaat verwacht de eerstvolgende reguliere inkoopplanning in juni 2025 te publiceren.

Aanbestedingsnieuws heeft het voor uw gemak gezipt

inkoopplanning_rijkswaterstaat_maart_2025

zie ook:

NDR

Indirecte uren kunnen nu eenmaal niet op een project worden geboekt. Voor de bureauambtenaar die zich daar geen voorstelling van kan maken, een bedrijf, zeker een groter bedrijf, rekent de waarde van zijn personeel ook vaak aan dit schrijven van directe uren. Voor een opdracht die op de inkoopkalender staat, kan je al voor de aanbesteding uit uren schrijven. In de inkoopprijs hoeft dat helemaal niet terug te komen, onder meer door concurrentiedruk. Maar het is dan nog wel van belang voor de interne verantwoording van mensen in de onderneming.

Een inkoopkalender maakt het mogelijk voor marktpartijen om in te spelen op grote opdrachten, in plaats van pas te kunnen brainstormen zodra de aanbesteding op Tenderned verschijnt. Dit komt de kwaliteit van het geleverde direct ten goede. De markt kan zelf beslissen of het nodig of zinvol is om het benodigde voorwerk alvast te leveren voor een kansrijke opdracht of dat er nog verkiezingen komen waardoor de opdracht op een lager pitje kan komen te staan. Het maakt ook opdrachten beter te onderscheiden van elkaar, wanneer er te weinig tijd zit in de opdracht, kunnen deelnemers niet op kwaliteit onderscheiden.

Ideaal voor kenniswerkers is het aanbesteden ook met inkoopkalender nog steeds niet. Dat is onder meer omdat het voordeel van inschrijven zonder (dure) kennis en toch de opdracht binnenhalen nog steeds niet wordt opgeheven. Ook vanwege de onbekende toekomst en het overvragen van commerciële bedrijven aan indirect werk. Maar het maakt al een flink verschil als er tijd vrij komt waarin kennis kan worden vergaard en dat merkt Aanbestedingsnieuws aan de grote populariteit van Inkoopkalender nieuws.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »