Rijkswaterstaat houdt prijsvraag duurzame energie en ruimtegebruik – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat houdt prijsvraag duurzame energie en ruimtegebruik

Rijkswaterstaat houdt samen met drie provincies en een prijsvraag voor duurzame energie en ruimtegebruik. De vraag: “Hoe kunnen we hetzelfde gebied slimmer gebruiken, zodat we niet alleen schone energie opwekken maar ook bestaande ruimtelijke kwaliteiten beter benutten en ons landschap mooier maken?”. De prijsvraag heet ´Energielandschap van de Toekomst’ 

Een opleidingsprogramma voor gebiedsontwikkeling: NederLandBovenWater (NLBW) gaat samen met Rijkswaterstaat, de provincies Zeeland, Overijssel en Noord-Brabant, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Zwolle de prijsvraag ‘organiseren. De prijsvraag verloopt via Architectuur Lokaal, -dat ook de aanbesteding opgesteld heeft – en is verder gepubliceerd op TenderNed. Het reglement is via http://www.ontwerpwedstrijden.nl/kompas/ ter beschikking gesteld, een pagina die bij ons een 505 timeout oplevert.  

Men is op zoek naar ideeën die “getuigen van toekomstgericht denken over Nederland als wereldlaboratorium voor volhoudbare energiewinning in combinatie met aantrekkelijke landschappen, vermindering van energiegebruik en meervoudig ruimtegebruik. De ideeën zijn duurzaam in de zin dat (op termijn*)  geen nieuwe problemen worden gecreëerd of worden afgewenteld op andere gebieden.

De jury selecteert per gebied maximaal drie inzendingen. De inzenders van de geselecteerde visies worden uitgenodigd voor de tweede ronde, waarin aan hen gevraagd wordt hun visie nader uit te werken tot een structuurontwerp met uitvoeringsstrategie. Elk van deze teams ontvangt een tegemoetkoming in de kosten van € 15.000 excl. btw. In de tweede ronde wijst de jury per gebied één winnaar aan. Elk winnend team ontvangt een prijzengeld van € 25.000 excl. btw, zonder verdere verplichtingen. De vergoedingen en het prijzengeld zijn ter beschikking gesteld door Provincie Noord-Brabant, Provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, Provincie Zeeland, Gemeente Zwolle en Rijksvastgoedbedrijf.

Secretaris van de prijsvraag is Peter van Rooy (NLBW), tevens voorzitter technische commissie, zonder stemrecht.

Deelname
Deelname aan de prijsvraag is uitsluitend mogelijk door registratie vooraf en door het inzenden van de benodigde documenten.
De inzendtermijn sluit op maandag 2 april 2018 om 12.00 uur (middag).

Vragen kunnen schriftelijk worden gesteld via TenderNed.

De eerste vragenronde sluit op 14 december 2017.
In januari organiseert NederLandBovenWater drie informatiebijeenkomsten: 
– op donderdag 18 januari in Breda: landelijk gebied
– op dinsdag 23 januari in Middelburg: waterlijk gebied
– op donderdag 25 januari in Zwolle: stedelijk gebied

Zie: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/6c661265e75b3ac6a400f42526a650b1

https://arch-lokaal.nl/vooraankondiging-prijsvraag-energielandschap-toekomst/energielandschap-van-de-toekomst/

*hun termen: Nadruk. Red AN’

Bron: TenderNed / Rijkswaterstaat – , 1 december 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *