Reuvers Bouw wint projectontwikkeling Eersel – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Reuvers Bouw wint projectontwikkeling Eersel

Eersel heeft een opdracht voor projectontwikkeling gegund aan Reuvers Bouw. Daarmee komen in zaligheid Duizel, even ten noorden van Eersel, in het noorden 58 woningen. Een brede mix, met vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen, waarvan een aantal worden uitgevoerd met een levensloopbestendig woonprogramma.

Het is een kerkdorpje met een rijke geschiedenis. Duizel is al sinds 1026 bekend als Duselam. De parochie behoorde toen tot het bisdom Luik.  Na de Opstand valt de kerk in handen van protestanten, maar aan het begin van de Franse tijd wordt de kerk weer katholiek. Op 24 juni worden er ter ere van Johannes de Doper, trossen met sint Janskruid opgehangen. Dat zou onweer tegenhouden. In het dorpje was ook een kasteel van baron Emile le Cartier, maar dat is gesloopt.

©Reuvers Bouw / Eersel 202a.

Er worden zowel woningen te koop als te huur aangeboden, waaronder een deel sociale koop/huur. Het project staat bekend onder de naam Duizel Noord fase 2. Met de 2e fase van Duizel Noord wil Eersel voldoende woningaanbod hebben voor alle doelgroepen van starters, doorstromers tot senioren. Op 24 november 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Duizel-Noord, fase 2 vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van nog eens 60 woningen in het gebied mogelijk.

Reuvers heeft meer leuke bouwprojecten, in de omgeving bij Bergeijk en Luyksgestel, maar ook in Tilburg,  bij Alphen (Breda) en in Gorinchem en Nieuwendijk. In de 2e fase is, net als in de 1e fase, een gevarieerd aanbod van woningtypologieën voorzien, denk hierbij aan rijwoningen, levensloopbestendige woningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Voor de bouw van deze woningen gaat de gemeente op zoek naar een marktpartij die deze woningen gaat bouwen en verkopen. Ook komen er huurwoningen die woningstichting De Zaligheden gaat verhuren en zijn er een aantal kavels voorzien voor zelfbouw. Informatie over vrij op naam prijzen, kavelgroottes komen beschikbaar bij de start van de verkoop door de geselecteerde marktpartij. De verwachting is dat in het 3e of 4e kwartaal 2021 daadwerkelijk gestart kan worden met de verkoop.

Reuvers laat zelf weten over zijn eigen bedrijf:

Reuvers Ontwikkeling & Bouw staat al 50 jaar garant voor kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw. Sinds de oprichting in 1968 is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een volwassen en solide partner in de bouw. Met een hecht team van gedreven vakmensen ontwikkelen en bouwen we nieuwbouwprojecten voor diverse partijen, van particulieren tot gemeenten en van woningbouwcorporaties tot investeerders.

Reuvers Ontwikkeling & Bouw is een stabiele organisatie die het gehele proces van nieuwbouw onafhankelijk kan uitvoeren. Alle disciplines die bij ons werk komen kijken hebben we in eigen huis. Met een eigen timmerfabriek en zeer geavanceerde werkplaats, waar we diverse prefabproducten binnenshuis kunnen realiseren, zijn we zeer flexibel en slagvaardig. Door onze efficiënte werkwijze bieden we onze opdrachtgevers te alle tijden een perfecte kwaliteit tegen een goede prijs.

Bron:
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *