Renovatie gevel gemeentehuis Veenendaal – Aanbestedingsnieuws

Renovatie gevel gemeentehuis Veenendaal

Foto: Google Streetview

Het project betreft vervanging van een deel van de gevel van het gemeentehuis van de gemeente Veenendaal. Het gemeentehuis bestaat in grote lijnen uit de volgende gebouwdelen:
▪ oudbouw (bouwjaar 1964);
▪ nieuwbouw (bouwjaar 2009).
De gevels van de oudbouw zijn voornamelijk afgewerkt met polymeerbetonnen gevelplaten. De gevels van de nieuwbouw zijn voornamelijk afgewerkt met natuurstenen (travertin) gevelbeplating. In de gevelopeningen zijn onder andere aluminium kozijnen en vliesgevels opgenomen. De achterconstructie van de huidige polymeerbetonnen gevelplaten in de oudbouw is in slechte staat. Om veiligheidsredenen moet deze achterconstructie op korte termijn in z’n geheel worden vervangen. De
achter de gevel aanwezige isolatie is deels verdwenen door jarenlange intensieve gevelreiniging met hogedrukspuit en moet, in het kader van duurzaamheid, worden vervangen door isolatie met een hogere isolatiewaarde. Door deze noodzakelijke werkzaamheden te combineren met verduurzamingsmaatregelen wil de gemeente gebruik maken van een natuurlijk uitvoeringsmoment.

Mogelijk wordt ook het bestaande dak op de oudbouw vervangen. Hieronder wordt verstaan:
• Het voorzien en isoleren van nieuwe dakbedekking.
• Het voorzien van PV-panelen op het geïsoleerde dak.
In de gunningsleidraad zal hier uitsluitsel over worden gegeven. Naast een energieneutrale toekomst hecht de aanbestedende dienst ook veel waarde aan circulariteit en een klimaatbestendige omgeving. Tijdens het ontwerptraject alsook tijdens de renovatie van de gevel dient dit zoveel mogelijk te worden nagestreefd.

De aanbestedende dienst wenst een partij te contracteren die optreedt als total engineer en als aannemer. Bij de aanbestedingsprocedure wordt een Total Engineering & Aannemingsovereenkomst aanbesteed. Een concept daarvoor zal te zijner tijd in de gunningfase ter beschikking worden gesteld. De gemeente volgt met deze aanbesteding de niet-openbare procedure. De aanbestedende dienst zal maximaal vijf gegadigden uitnodigen tot inschrijving.

Bron: Tenderned zaterdag 30 september 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/311618

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 2 oktober 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *