Renovatie Boijmans: 3 architecten naar volgende ronde – Aanbestedingsnieuws

Renovatie Boijmans: 3 architecten naar volgende ronde

Drie architecten zijn door naar de volgende ronde voor de otwerpwedstrijd voor het nieuwe Boijmans van Beuningen. De opdracht omvat naast het ontwerp en renovatie ook de verduurzaming van het museum. De drie geselecteerde bureaus zijn: KAAN Architecten met Van Hoogevest Architecten, Mecanoo architecten en Samenwerkende architecten DCA – WDJA.

Uitgangspunt is dat de bestaande monumentale waarden in ere worden hersteld. Het is nog nooit verbouwd, in de 84 jaar van zijn bestaan. De bureaus gaan de komende maanden in gesprek met het museum en de gemeente om de nodige duidelijkheid te krijgen over de renovatie.In mei 2019 is de Europese aanbesteding gepubliceerd en deze bureaus gaan nu een zogenaamde dialoogfase in. De definitieve keuze voor een architect wordt begin 2020 verwacht.

Een beoordelingscommissie van experts heeft unaniem deze drie architecten gekozen. De commissie bestaat uit een Rijksbouwmeester, architect, voormalig directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de directie van Museum Boijmans Van Beuningen en experts van de gemeente. De gemeente en het museum zijn verheugd om met deze architecten de volgende fase in te gaan.

Het museum is inmiddels dicht voor publiek, er lopen voorbereidingen om het museumgebouw asbestvrij te maken. Halverwege 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de mate waarin het museum wordt gerenoveerd.

Bron: Rotterdam, 16 augustus 2019

©Boijmans 2019

 

1 thought on “Renovatie Boijmans: 3 architecten naar volgende ronde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *