Renovatie basisschool Gerardus Majella Heerlen – Aanbestedingsnieuws

Renovatie basisschool Gerardus Majella Heerlen

Impressie: © Stichting Movare

Het schoolgebouw van Gerardus Majella in Heerlen wordt gerenoveerd. Het gebouw is bijna 90 jaar oud. In al die jaren is de school meerdere malen uitgebreid en verbouwd.  nu wil men van het gebouw een mooi geheel te maken. De huidige indeling van het schoolgebouw is gebaseerd op klassikaal onderwijs. Er zijn geen plekken waar leerlingen in kleinere groepjes of alleen in alle rust kunnen werken. Ook zijn er onvoldoende spreekkamers en kantoren voor de interne begeleiders, conciërge of logopedist.  De aula die het kloppend hart van een school moet zijn is te klein en niet functioneel. Er ontbreekt er een duidelijke hoofdingang, waar je ontvangen wordt. De geplande renovatie biedt voor al deze zaken een oplossing.

Veranderingen na de renovatie

• Er komt een multifunctionele ruimte die dient als studieruimte en schoolbibliotheek. Hier kunnen leerlingen en ouders elkaar ontmoeten en vinden optredens plaats.

• De school krijgt zogeheten leerpleinen, ruimtes waar leerlingen zelfstandig of in groepjes aan opdrachten kunnen werken. Daarnaast komt er een nieuwe personeelsruimte en een nieuwe entree met balie.

• De gevel, het interieur en het voorterrein worden aangepast.

• De voorzieningen van de peuterspeelzaal worden verbeterd.

• Het gebouw wordt duurzaam met onder andere een energiezuinige klimaatinstallatie, led-verlichting en zonnepanelen.

Zowel binnen als buiten wordt rekening gehouden met het authentieke karakter van het gebouw. Het streven is om na de zomervakantie te starten met de werkzaamheden die in twee fasen worden uitgevoerd.

Het werk in deze aanbesteding betreft het gefaseerd renoveren en uitbreiden van het bestaande schoolgebouw Gerardus Majella voor de Onderwijsstichting MOVARE. Het bestaande schoolgebouw is gelegen aan de Heigrindelweg 88 te Heerlen.
Tijdens de gefaseerde werkzaamheden (2 fasen) zal steeds een deel van het schoolgebouw verbouwd worden en het
andere deel in gebruik blijven. De omvang van de bestaande school is ca. 1650 m2 aan gebruiksoppervlakte. De uitbreiding heeft een omvang van ca. 45 m2 gebruiksoppervlakte. De projectorganisatie is een traditioneel proces, dat wil zeggen dat met een ontwerpteam een programma van eisen is uitgewerkt tot een eenduidig bestek wat vervolgens in één perceel, bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch zal worden aanbesteed.

De onderhavige procedure betreft een nationale niet-openbare procedure overeenkomstig hoofdstuk 3 van de ARW 2016. Deze verloopt in twee fasen; de selectie- en gunningsfase.
Perceel 1

  • Bouwkundige werkzaamheden.
  • Werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden.
  • Elektrotechnische installatiewerkzaamheden.

Gunning zal plaatsvinden op basis van beste prijs-kwaliteit verhouding. De geselecteerden zullen naast de prijsaanbieding ook een plan van aanpak moeten indienen die in de eindscore wordt meegewogen. Meer informatie over deze procedure volgt later in de gunningsleidraad.

Bron: Tenderned 21 juni 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/230956

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *