Realistisch oefenen brand – Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant – Aanbestedingsnieuws

Realistisch oefenen brand – Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Foto: Pixabay.com

Realistisch oefenen brand is en blijft noodzakelijk. Het brandweervak is een ervaringsvak, je leert het vak in de praktijk: “Train as you fight”. Bij realistisch oefenen brand kunnen manschappen en bevelvoerders onder gecontroleerde en geconditioneerde omstandigheden praktische vaardigheden trainen. Realistisch oefenen brand blijft noodzakelijk voor het op peil houden van de vakbekwaamheid van bevelvoerders en manschappen. Repressieve medewerkers moeten naast de het verplichte oefenmoment op Safety Village (ons eigen oefencentrum) oefenmomenten aanvullend realistisch oefenen. Dit betekent concreet dat voor de periode 2024- 2028 elke manschap en bevelvoerder eenmaal per achttien maanden realistisch oefent op een extern oefencentrum. In totaal 1450 mensen.

Het gaat om een eendaagse training. In het dagprogramma wordt rekening gehouden met reistijd, voorbereiding, oefentijd en Veilig en Gezond Werken. Elke oefendag wordt aan het einde van de dag geëvalueerd door deelnemers en instructeurs door middel van een door de VRMWB opgesteld evaluatieformulier. De dag wordt afgesloten met een diner (deelname geschiedt op inschrijving).

Er worden in totaal ca. zestig dagen per achttien maanden, oefenfaciliteiten gecontracteerd bij meerdere oefencentra (aantal dagen kan iets afwijken). De af te sluiten overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar met de mogelijkheid deze tweemaal met twee jaar te verlengen. Om een afwisselend programma te kunnen bieden worden de deelnemers bij voorkeur naar verschillende oefencentra ingedeeld. Daarom heeft het de voorkeur dat er met meerdere oefencentra raamovereenkomsten worden afgesloten. Mede afhankelijk van de prijs-kwaliteitsverhouding van uw trainingsfaciliteit is VRMWB vrij te kiezen waar de trainingen tijdens de contractperiode gehouden worden. Het kan dus zijn dat er niet evenredig verdeeld wordt over de
maximaal vier contract partijen, of dat er geen gebruik gemaakt wordt van een oefenlocatie. De aanbesteding betreft derhalve
een raamovereenkomst, waarbij meerdere partijen in aanmerking kunnen komen voor de opdracht. Voor deze aanbesteding is gekozen voor een openbare procedure om zoveel mogelijk marktpartijen de gelegenheid geven om in te schrijven.

Bron: Tenderned woensdag 26 januari 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/286483

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 27 januari 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *