Raamovereenkomst bloembollen Den Haag – Aanbestedingsnieuws

Raamovereenkomst bloembollen Den Haag

Foto: Pixabay.com

De aanbesteding betreft de leverantie zonder het planten van bloembollen en bij voorkeur van biologische bollen. Het gaat om de bloembollen die in het voorjaar bloeien. Het doel van de aanbesteding bestaat uit het op een directe en indirecte manier stimuleren en verduurzamen van
bloembollen in de openbare ruimte. De totale omvang van het aantal te leveren bloembollen en de verhouding tussen de verschillende
bloembollen is onzeker. De verwachting is dat er per jaar voor ongeveer € 250.000,- aan bloembollen via deze raamovereenkomst worden afgenomen. Daarvan wordt structureel minimaal € 100.000,- per jaar beschikbaar gesteld om biologische bollen te bestellen.

De raamovereenkomst gaat in nadat deze door beide partijen is ondertekend en kent een looptijd van 2 jaar, exclusief de opties om 2 keer één jaar de raamovereenkomst te verlengen. Binnen de raamovereenkomst worden de nadere opdrachten verdeeld onder één opdrachtnemer:
Voor een gedetailleerde omschrijving en aantallen wordt verwezen naar het bestek.

Biologische bloembollen zijn bollen die zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gekweekt. Volgens een ANP bericht uit september 2019 was bij een op de tien kwekers de boel niet op orde, er werd formaldehyde gebruikt bij onkruidbestrijding en chloor bij de ontsmetting. Het blijft dus opletten voor de gemeente Den Haag. Ook moet je niet het onkruid in de perken met biologische bollen chemisch bestrijden.

Bron: Tenderned 11 februari 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/187317

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *