Prorail gunt reizigerstunnel in Gorinchem aan Ballast Nedam

ProRail heeft een order voor een reizigerstunnel in Gorinchem gegund aan Ballast Nedam. Het project is vorige

©Prorail 2018

week gegund en Ballast Nedam, begint nog dit jaar met de bouw. De reizigerstunnel is een lang gekoesterde wens van gemeente en Gehandicaptenplatform.

De reizigerstunnel moet over iets meer dan een jaar klaar zijn. De komst van de nieuwe onderdoorgang betekent dat het station straks voor iedereen toegankelijk is. Zo krijgt de tunnel een lift en is een nieuw zijperron bereikbaar via een hellingbaan. Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, reizigers en gemeente. De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en draagt bij aan een prettigere sfeer. Ook vormt de nieuwe onderdoorgang straks een verbinding tussen de Haarwijk en de historische binnenstad van Gorinchem.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de gemeente Gorinchem en met financiële steun van de provincie Zuid-Holland. Ook het gehandicaptenplatform wordt nauw betrokken. Opdrachtgever voor de bouw van de reizigerstunnel is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Bron: Prorail, 1 maart 2018

 

redactie Auteur

Geef een reactie