Prijsvraag ontwerpen en herinrichten Oosterscheldemuseum – Aanbestedingsnieuws

Prijsvraag ontwerpen en herinrichten Oosterscheldemuseum

impressie: © Gemeente Reimerswaal

In het voormalige Raadhuis (en bijgebouwen) van Yerseke is het Oosterscheldemuseum gevestigd. De gemeente Reimerswaal heeft besloten dit monument te verbouwen, te vernieuwen en de expositieruimte van het museum uit te breiden. In opdracht van de gemeente Reimerswaal, en in participatie met het museumbestuur, heeft Mei architects and planners hiervoor een ontwerp gemaakt. In de uitbreiding worden de drie losse gebouwen door middel van een glazen constructie met elkaar verbinden (corridor). De bedoeling is dat deze glazen corridor , met beleving en verhalen een belangrijk onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe vaste tentoonstelling.

De aanbestedende dienst hanteert voor de totale opdracht een maximumbudget van €580.000,-. Dit betreft een plafondbedrag, inschrijvingen boven het maximumbudget worden uitgesloten van verder deelname aan deze aanbestedingsprocedure. In de onderhandelingsprocedure dient de opdrachtnemer een open begroting op te stellen, die past binnen het plafondbedrag.

Gegadigden die inschrijven op deze prijsvraagprocedure ontvangen geen kostenvergoeding. De inschrijvers op de onderhandelingsprocedure, met uitzondering van de winnende inschrijver (opdrachtnemer), ontvangen een kostenvergoeding van €5.000, – excl. BTW mits de inschrijving geldig is.

Met deze prijsvraagprocedure, wil de aanbestedende dienst op basis van een visie en een schetsontwerp tot een selectie van gegadigden welke worden uitgenodigd voor de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande aankondiging.
In de onderhandelingsprocedure dient er vooralsnog een o.a. een conceptontwerp van een nader te bepalen deel van het museum en een plan van aanpak te worden ingeleverd. Na de onderhandelingsprocedure, vindt in afstemming met het museum de nadere uitwerking van de ontwerp tot een definitief ontwerp plaats.

Bron: Tenderned woensdag 5 juni 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/338318

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 6 juni 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *