Paleis Soestdijk gegund aan MeyerBergman – Aanbestedingsnieuws

Paleis Soestdijk gegund aan MeyerBergman

De opdracht voor de herontwikkeling van Paleis Soestdijk is gegund aan Meyer Bergman. Dat heeft Minister Plasterk gisteren bekend gemaakt. Het paleis is voor €1,7 miljoen verkocht aan de MeyerBergman Erfgoed Groep.  Het winnende plan Made By Holland ontwikkelt Soestdijk tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. Daarmee speelt Made By Holland in op een urgente maatschappelijke behoefte.

Het winnend plan is ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep. Onder deze vlag opereren diverse organisaties die allen deel uitmaken van dit familiebedrijf, met als gemeenschappelijk missie een actieve inzet voor het behoud, de ontwikkeling en programmering van monumentaal erfgoed. Deze organisatie komt voort uit MeyerBergman, en heeft inmiddels bijna 50 jaar ervaring met (binnen)stedelijke herontwikkeling.

Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitdaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, immers met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren. We hebben daarmee van de gebouwen en de omgeving een plek gemaakt waar heel veel verschillende mensen zich thuis voelen”.

Bron: Made By Holland

Behalve in het Paleis en de Oranjerie komen ook aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg (de Parade) verschillende horecaconcepten, o.a. in de Koninklijke Stallen. Van koffiebar, zonnig terras tot brasserie: qua entourage allemaal state of the art, in lijn met het alomvattende concept. Groente, fruit, eieren et cetera komen zoveel mogelijk uit de eigen gaarden en tuinen.

In de monumenten in de Parade en op de verdieping van het Paleis kan men ‘Koninklijk’ overnachten.

Bron: Made By Holland, 9 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *