Opnieuw taxibedrijf failliet na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Opnieuw taxibedrijf failliet na aanbesteding

Het Delftse vervoersbedrijf Deltax heeft na 80 jaar faillissement aangevraagd. Directeur Peter van der Salm wijt het failliet aan het aanbesteden. Tegenover de lokale krant Telstar laat hij weten dat aanbesteding van de regiotaxi een neerwaartse spiraal heeft veroorzaakt voor zijn bedrijf. Vooralsnog blijft de dienstverlening naar reizigers gewoon doorlopen.

Deltax regelde het vervoer voor de regiotaxi in regio Haaglanden. Dat werd georganiseerd door de Metropoolregio Den Haag Rotterdam en ging in onderaanneming via Connexxion. Regiotaxi Haaglanden is voor iedereen beschikbaar en is speciaal ingericht voor oudere reizigers en reizigers met een mobiliteitsbeperking zoals gebruikers van rolstoelen en scootmobielen.

Een contract daartoe is in december 2014 via een aanbesteding gewonnen door het van origine Franse Connexxion. Connexxion heeft voor de uitvoering van het contract voorheen Deltax ingeschakeld maar gaat het vervoer nu zelf uitvoeren zonder Deltax in te schakelen. Het contract loopt nog tot 5 maart 2019.

Bron: Deltax

Na het binnenhalen van een aanbesteding ontstaat de situatie waarin de hoofdaannemer voor de uitvoering volgens opdracht toch niet zonder het bedrijf in onderaanneming kan. Omdat de prijs via een aanbesteding al vast ligt, valt er ook dan voor de onderaannemer ook niet veel te onderhandelen met de aannemer.

Zie hierover eerder:

Onderaannemer wil zo snel mogelijk betrokken worden bij aanbesteding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *