Ook GGZ-instelling Mondriaan staakt zorgverlening om aanbesteding – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Ook GGZ-instelling Mondriaan staakt zorgverlening om aanbesteding

GGZ-instelling Mondriaan in Zuid-Limburg laat in een reactie op het besluit van de William Schrikker Group eerder deze week weten ook te stoppen met het leveren van jeugdzorg. De instelling wil daarmee een signaal afgeven dat de rek eruit is. Voorlopig verandert er niets in de zorgverlening.

Mondriaan behandelt kinderen en jeugdigen met complexe (ortho)psychiatrische problemen. Ook jeugdigen die problemen hebben met middelengebruik kunnen bij ons terecht. Binnen het Leo Kannerhuis Limburg, onderdeel van Mondriaan, worden kinderen en jeugdigen met een autismespectrumstoornis behandeld.

Bron: fragment website Mondriaan

“We bereiden inderdaad het stopzetten van een deel van de klinische zorg bij Kinderen en Jeugdigen voor. Dat doen we echter met de grootste zorgvuldigheid. Onze patiënten mogen niet tussen wal en schip vallen. Daarover zijn we in constructief gesprek met de gemeenten. We hopen snel duidelijkheid te hebben.”

Bestuurder Juliette Eerd liet eerder weten dat zij aan de bel trekt omdat de nachtdiensten van het personeel overlopen in dagdiensten. Een goede zorg kan tegen het huidige budget niet worden verleend.

Mondriaan is de tweede instelling in korte tijd die aankondigt zich (deels) terug te trekken als aanbieder van zorg aan kwetsbare kinderen. Vergelijkbare signalen kwamen ook van de William Schrikker Group in Dordrecht, zie hierover onze eerdere verslaggeving: William Schrikker Groep wijst aanbesteding jeugdzorg Dordrecht af

Zie voor een uitgebreid verslag de betreffende artikelen in het NRC:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/01/nu-is-de-rek-in-de-jeugdzorg-er-echt-wel-uit-13286759-a1575587

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/01/limburgse-instelling-staakt-deel-jeugd-ggz-binnenkort-13287294-a1575600?utm_source=NRC&utm_medium=related&utm_campaign=related22

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *