Onmachtige kennis: de advertentiemarkt is geen panacee – Aanbestedingsnieuws

Onmachtige kennis: de advertentiemarkt is geen panacee

Ja, zegt de betere inkoper, we hoeven geen media in te kopen. Media schrijft maar voor zichzelf en hebben daar advertentieinkomsten uit. Dat is dus leuk voor een klein bedrijfje, althans dat was ooit ook echt een businessmodel, tot 2010 of zo. Je zoekt een paar grote abonnees en wat adverteerders en dan hou je daarmee een vaktijdschrift overeind. Zo kon er dan toch nog allerlei belangrijk vaknieuws worden geplaatst waaruit diverse branches hun hele branche naar een niveau hoger konden tillen.

Een ondernemer hoort niet echt in de slachtofferrol te kruipen, maar we kunnen niet anders. Adverteerders ja, op wereldniveau voor publieke uitgaves via websites lijdt aan dumping. Advertenties worden grootschalig gedumpt zodat alle zielige ondernemers ook globaal toegang hebben tot de advertentiemarkt. Natuurlijk hebben we maar advertentie bars geplaatst van een groot bedrijf dat jullie ook allemaal wel kennen. Anders loopt AN inkomsten mis. die 0,00001 centen bij elkaar opgeteld zijn toch alweer gauw 2 kwartjes.

Op een gegeven moment hadden we ook een adverteerder. Die adverteerde bij ons en via deze mega concurrent van ons. Ook op onze site. Snapt u, dus onze adverteerder kon bij ons adverteren voor 2 cent of voor een normaal advertentietarief, wat gaat die adverteerder dan doen? Ziet u onze concurrenten op de advertentiemarkt zijn bedrijven die zo groot zijn dat ze in mijn mail kunnen kijken, in de mail van mijn klant kunnen kijken, in de mail van mijn belangrijkste toeleveranciers kijken, in mijn hele sociale netwerk kunnen, weten wat mijn toeleveranciers met hun ouders bespreken en wat voor kleur vibrator ze gekocht hebben. Alles is onze concurrenten bekend. En al sinds 2005, toen studeerde ik nog.

Het bedrijf was er al eerder, via usenet toen ik 16 was, was ik er al aan verkocht voor niks. Hoe moest ik weten dat ik 25 jaar later zelfs met mijn telefoon niet veilig zou zijn voor mijn grootste concurrent, toen deze uitgever zelf 16 was en nog geen uitgeverij had? Hoe moest ik weten dat ik er niets aan kon doen omdat zelfs als ik dan toch nog die ene verschrikkelijk dure telefoon had gekocht waar mijn grootste concurrent niet in woont, dat dan nog al mijn cliënten mij zouden benaderen via de mailservers van mijn concurrent?

De advertentiemakt is door deze oneerlijke concurrentie uit het grote buitenland zonder enige regels duurzaam kapot. En dat heeft alle gevolgen voor de onafhankelijkheid van kennis. Die is nog steeds wel onafhankelijk maar dan op dezelfde manier als elke andere dagloner. Je kan wel zeggen wat je echt wil maar daar verdien je dan 1 kwartje mee. Al gooiden we alle staatsgeheimen maar op straat, ons schare clubje trouwe fans haalt met alleen kliks op onze site nog niet echt op wat 3a3 aan huur moet betalen en dat is al de laagste huur van Nederland.

Je zou op die manier kunnen stellen dat er een 1 op 1 verband is tussen ingestorte parkeergarages, de grote armoede van eenmans-uitgevers zoals 3a3 die ondanks alles toch het land proberen te redden van ingestorte parkeergarages, en de lettersoep waar ik het nu over heb. Gelukkig, als u niet weet waar ik het over heb, dan hoeft u alleen maar te grootsteconcurrenten op de website van de grootsteconcurrent naar “ingestorte parkeergarages” en dan ziet u voor 0,0 euro precies, waar 3a3/Aanbestedingsnieuws het over heeft. Over dat Barasitaire gedrag van u inderdaad.

We kunnen wel een advertentiespecialist inschakelen die verstand heeft van werving maar uit onze ervaring blijkt dat bij advertentiespecialisten hun hersenpan helaas volledig gebrainwasht is, door dezelfde lettersoep. Misschien niet eens direct maar indirect, omdat onze kleinere Nederlandse minimassamedia ook voor hun informatie niet anders weten te doen dan groteconcurrenten op de website van de groteconcurrent om te zoeken hoe ze het nieuws van vandaag weer moeten vullen. Ja, hoe denkt u dat dat Bianoonieuws anders tot stand komt?

We moeten compleet opnieuw cursussen gaan geven in hoe de wereld ECHT in elkaar zit.

De stevig in de alfabethypnose zittende mensen denken dan bijvoorbeeld dat allerlei letters in het alfabet maar overal recht op zouden hebben. Dat is niet zo. Sommige letters in het alfabet hebben minder recht dan andere letters. Gelukkig hebben wij een geheim letterwapen in de strijd om onze adverteerders. Daar kunnen we alleen vooralsnog niets over zeggen want dan kunt u het vinden op de website van onze grootste concurrent. Wees maar niet bang, het wapen kan heel snedig uit de hoek komen en is onoverwinnelijk met geheime codes breken.

Als u ons echt wil helpen dan kunt u hier uw email adres achterlaten. Dan belt ons geheime wapen u misschien terug.

Pluche knuppel;© ZaZ 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *