Omroep Flevoland: prijsvraagwinnaar Upcycle City is niet nieuw of duurzaam – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Omroep Flevoland: prijsvraagwinnaar Upcycle City is niet nieuw of duurzaam

Omroep Flevoland bericht, dat de betoncentrale, waarmee recyclebedrijf Vijfhoek recent een prijsvraag won, helemaal niet duurzaam is en bovendien niet nieuw. Die conclusies trekt het uit eigen onderzoek. Het gaat om een prijs ter waarde van 3 miljoen, uitgereikt als prijsvraag voor de Upcycle City, Het gaat gewoon om een betoncentrale, die zich alleen conformeert aan het doen van onderzoek naar het toevoegen van vezels in beton.

Vijfhoek, Theo Pouw BV, Millvision en Groen Gas Almere hebben de aanbesteding gewonnen. Daarvan is geen gunningsbericht terug te vinden. De Vijfhoek stelt voor om samen met partners (Theo Pouw BV, Millvision, Groen Gas Almere) een betoncentrale te realiseren, waardoor zij in staat zijn om recycle beton te produceren. Daarnaast produceren zij met behulp van mineraal afval en organische vezels, groen beton.

Er wordt geïnvesteerd in een aantal verwerkingslocaties op en rond de Vijfhoek door verschillende partijen. “Dit betreffen parallelle investeringen om zo snel mogelijk van elkaars kracht en reststromen (inclusief energie en Co2) gebruik te kunnen maken.”

Pouw laat weten dat het op dit moment groen beton produceert, dat voor minstens dertig procent uit gerecycled betongranulaat bestaat. Het recylebeton van de betoncentrale in Almere zal uiteindelijk uit tachtig tot negentig procent bestaan uit gerecycled betongranulaat. De betoncentrale zal volgens Pouw niet alleen duurzaam zijn in haar energieverbruik maar ook in het verbruik van water. Het productieproces wordt zo optimaal verduurzaamd.

Het gaat om een aanbesteding in de prijsvraag-vorm. De enige prijsvraag die voor het Upcycle Centrum is te vinden is er een voor ontwerpen. Zie via: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/45b05a27d141d918befaaa70aa14f2fb/pageId/D909B/huidigemenu/aankondigingen/map/a07276e21d21f0aa1f17d8c8878733d0/da/false/cid/3243894/cvp/join

Bron: Omroep Flevoland, 5 oktober 2017

Zie eerder:

PVV stelt vragen over aanbestedingen Floriade

Almere krijgt een Upcycle Centrum

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *