OM verricht doorzoekingen voor fraude met aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

OM verricht doorzoekingen voor fraude met aanbestedingen

Dinsdag zijn door het Openbaar Ministerie op verschillende plekken in het land woningen doorzocht. Het OM verdenkt in totaal 9 mensen van faillissementsfraude met bouwopdrachten en aanbestedingen. Het vermoeden is dat zij onderling betrokken zijn bij oneerlijke aanbestedingsprocedures voor het verkrijgen van bouwopdrachten in de periode 2011 tot heden.

Het functioneel parket van het OM bericht dat er voor ca. €1,7 miljoen privé verbouwingen hebben plaatsgevonden waarvoor vermoedelijk valse of vervalste facturen zijn opgemaakt om deze verbouwingen te verhullen. Hierdoor was het faillissement voor de daarbij betrokken bouwbedrijven in 2014 onafwendbaar.

De doorzoekingen vonden plaats in woningen van verdachten in Vianen, Aerdenhout en Nuenen en in bedrijfspanden van getuigen in Purmerend, Amsterdam, Den Haag en Delft. Op alle locaties is administratie en zijn (digitale) gegevensdragers in beslaggenomen. Ook is er beslag gelegd op een woning, (buitenlandse) bankrekeningen, contant geld (enkele duizenden euro’s), een horloge (Rolex), een auto (Porsche Carrera) en een motor (Harley Davidson). Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Meerdere maar onbevestigde, particuliere berichten geven aan dat het hierbij zou gaan om meerdere verdachten van de grote vastgoedfraude-zaak Klimop (bekend van het boek, de Vastgoedfraude). Onder meer de Aerdenhoutse notaris Jan Carel K. en de in Nuenen woonachtige Wil F. worden in dit verband genoemd.

Zie ook:

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@99312/doorzoekingen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *