OLVG ziekenhuis app beschikbaar voor heel Nederland – Aanbestedingsnieuws

OLVG ziekenhuis app beschikbaar voor heel Nederland

Het kan dus toch. Het zou op zich niet echt Aanbestedingsnieuws zijn, ware het niet dat het weer mooi tegelijk loopt, zoals ook de mondkapjesleveranciers op Twitter laten weten er gewoon te zijn en voor iedereen klaar te staan terwijl er een groot tekort aan in verpleeghuizen. Terwijl de aanbesteding voor de Corona App voortsukkelt over de beoordeling van 700 deelnemers, teruggebracht naar 7 deelnemers, die al bij de life gestreamde marktconsultatie niet bleken te voldoen, is vanaf vandaag de medische begeleidingsapp OLVG Corona Check beschikbaar voor mensen in heel Nederland.

De app, die startte in de regio Amsterdam en door samenwerking van OLVG, Luscii en partnerziekenhuizen een steeds groter bereik kreeg, gaat verder onder de naam De Corona Check. Deze week start daarnaast in OLVG een proef voor doorontwikkeling van de app met onder andere PCR-testen (tests waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van COVID-19), thuismeten van saturatie en beeldbellen.

De Corona Check is bedoeld voor mensen die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. Zij kunnen dagelijks eenvoudig hun gezondheidsgegevens via de app doorgeven. Als er medische reden toe is, neemt een medewerker van het medisch team van een van de zeven medische teams binnen 24 uur contact met de persoon op. De Corona Check is gebaseerd op een bestaande medische begeleidingsapp van Luscii waar veel ziekenhuizen in binnen- en buitenland mee werken. De app voldoet aan alle privacy- en veiligheidseisen.

©Zaz 2020

Gebruikers van De Corona Check kunnen hun gezondheidsgegevens in de app invoeren. Vanuit 7 ‘regiecentra’ verspreid in Nederland beoordelen teams bestaande uit onder andere (huis)artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen, de klachten en geven advies. Bij gezondheidsklachten boven bepaalde waarden, wordt telefonisch contact opgenomen. Zo nodig wordt mensen geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of – als hierover afspraken zijn gemaakt in de regio – kan verwezen worden naar het ziekenhuis.

Goed nieuws dus, voor alle inkopers die een kriebelhoestje hebben en zich nu zorgen maken. Het kan dus toch. En wat is dan het verschil? Zijn dat betere mensen daar? Zijn die apps appier? Of is het toch de aanbestedingsplicht voor academische ziekenhuizen?

Let op! Deze app ondersteunt, maar vervangt niet de gewone zorg via uw huisarts of eerste hulp. Heeft u dringend zorg nodig, ook als u de app gebruikt? Onderneem dan zelf actie en neem contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112.

Moest er een app wezen, hij is er. Dus. Dank zij het Onze Lieve Vrouwe.  Die mogen we wel een beetje dankbaar zijn.

 

1 thought on “OLVG ziekenhuis app beschikbaar voor heel Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *