Noot personenvervoer wint regiotaxi Leiden – Aanbestedingsnieuws

Noot personenvervoer wint regiotaxi Leiden

Noot Personenvervoer heeft een opdracht gewonnen voor het rijden van de Regiotaxi in Leiden en omgeving, in het Holland Rijnland gebied. Op dit moment wordt dat nog door meerdere vervoerders verzorgd maar vanaf 1 januari 2023 zal Noot Personenvervoer de opdracht uitvoeren. Dat maakte de regionale samenwerking Holland Rijnland 22 augustus bekend.

De aanbesteding voor de nieuwe concessieperiode was in handen van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland. Bij de toekenning voor een nieuwe vervoersperiode werd onder meer gekeken naar kwaliteit, punctualiteit, persoonlijke benadering van klanten en naar emissievrij vervoer.

Op de verschillende onderdelen behaalde Noot een goede score. Zo besteedt de vervoerder veel aandacht aan de stiptheid van de ritten. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke benadering en de wijze waarop Noot omgaat met klachten. Eén van de criteria bij de aanbesteding voor de Regiotaxi, was dat het vervoer vanaf 2026 emissievrij zou plaatsvinden. Noot neemt de vlucht naar voren en rijdt vanaf 1 januari 2023 direct met 100% zero emissie voertuigen.

In plaats van een berekening op basis van zones, wordt volgend jaar het aantal kilometers in rekening gebracht. Dit is -volgens de regiosamenwerking- een eerlijkere manier van verrekenen. Soms betekent dat een iets hogere ritprijs, soms juist een lagere. Wat de klant uiteindelijk betaalt, hangt vooral af van de hoogte van de vergoeding van de individuele gemeente. Van de gemeenten ontvangen WMO-geïndiceerde klanten informatie over de nieuwe prijzen en vergoedingen van de gemeenten.

Bron: RTHR, 22 augustus 2022

Ndr Aanbestedingsnieuws vraagt zich in deze wel af wat eerlijker is. Moet iemand die verder weg woont ook altijd navenant evenveel betalen of wordt hij daarmee gestraft voor een overheidskeuze de regio infrastructuur op een bepaalde manier in te richten. En hoe kun je daar dan invloed op uitoefenen als de regio om je heen met een pennestreek is verzonnen? Regio Holland Rijnland is, hoe weet je dan waar je dichterbij moet wonen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *