Noord-Holland gunt vervoersconcessie aan Connexxion – Aanbestedingsnieuws

Noord-Holland gunt vervoersconcessie aan Connexxion

De provincie Noord-Holland heeft de openbaar vervoer concessie Noord-Holland Noord definitief aan Connexxion gegund. De concessie gaat om het openbaar vervoer in alle gemeenten boven de lijn Heemskerk – Purmerend en geldt van 22 juli 2018 tot medio juli 2028. In de nieuwe concessie gaan 83 zero-emissie bussen rijden.

De provincie verwacht dat hiermee de CO2-uitstoot vermindert met meer dan 50%. Op verbindingen met weinig reizigers wordt een ‘taxi-deel-systeem’ aangeboden, waarvoor reizigers zich van tevoren kunnen aanmelden. De provincie vroeg de inschrijvers voor de aanbesteding te zorgen voor meer tevreden reizigers en een verlaging van de belasting voor het milieu en de leefomgeving. Met het aanbod van Connexxion wordt aan deze eisen meer dan voldaan.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Verkeer en Vervoer): “Voor de reizigers is het van belang dat we zo snel mogelijk aan de slag gaan. Deze nieuwe concessie levert namelijk een forse kwaliteitsverbetering op voor het openbaar vervoer in de regio. Het is mooi om te zien dat dit complexe aanbestedingstraject zo efficiënt en voorspoedig is verlopen.”

Bron: Noord-Holland, 6 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *