Nieuwe druk handboek Inschrijven op Aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe druk handboek Inschrijven op Aanbestedingen

Octavia Siertsema heeft in eigen beheer een nieuwe druk gemaakt van het Handboek Inschrijven op Aanbestedingen. Aanbestedingsnieuws sprak met haar vorige week over het verschijnen van haar Handboek. Dat is speciaal geschreven voor de ondernemer. Toen de eerste versie van het boek verscheen, in 2014, was er voor de ondernemer nog erg weinig informatie over aanbestedingen beschikbaar. Haar boek bracht daar verandering in en is al jaren een must have voor alle ondernemers die de overheid als klant hebben.

Met mijn nuchtere en prag­mati­sche blik op de zaken kan ik u ook vanuit deze nieuwe versie van dit boek goede ondersteuning bieden.
Octavia Siertsema

Het handboek staat boordevol praktische tips voor iedereen die inschrijft op aanbestedingen en is een aanrader voor inschrijvers in alle marktgebieden, van bouw tot zorg voor ondernemers zo breed als detachering tot hoveniers, iedereen die weleens met een aanbesteding wordt geplaagd. Siertsema legt bondig en in gewone taal stap voor stap uit hoe de procedure werkt.

Deze nieuwe versie is volledig herzien en aangepast aan de nieuwste wetgeving. Aan de hand van vragen wordt uitgelegd hoe de wereld van het aanbesteden in elkaar zit. Vragen zoals wat EMVI is, hoe vul ik het UEA in, welke vragen moet je stellen en wat social return inhoudt. Verder is er aandacht besteed aan het o zo belangrijke selectiecriterium kwaliteit (beantwoording van de open vragen).

De Redactie van Aanbestedingsnieuws vindt het handboek onmisbaar. Het is een ideale uitleg, voor mensen die niet in de ambtelijke taal thuis zijn, als houvast voor de eerste keer aanbesteden maar ook als naslag om naast je op het bureau te hebben, bij elke aanbesteding.

Octavia Siertsema is ook adviseur voor het opstellen van aanbestedingen. Zij is bekend van haar wekelijkse podcast met Peter Streefkerk https://www.allesoveraanbesteden.nl/

Met de podcasts ‘Alles over aanbesteden’ willen zij bijdragen aan het verbeteren van het vaak wat negatieve beeld over aanbestedingen. In een aanbesteding is er aan beide kanten bij zowel inkopers als verkopers vaak veel onbegrip en veel onduidelijkheid. Wij willen dit beeld verduidelijken, nuanceren en waar mogelijk verbeteringen voorstellen. Met als doel alles wat met aanbestedingen te maken heeft open en toegankelijk maken, barrières slechten, meer begrip voor de andere kant van de tafel creëren en achtergronden toelichten.

Inschrijven op aanbestedingen is een manier om opdrachten binnen te halen. Maar veel ondernemers zien er tegenop omdat het zo’n klus is. Mijn handboek is bedoeld voor de ondernemer voor wie het inschrijven op aanbestedingen geen dagelijkse werk is. Ik heb het echt met zo’n ondernemer in het achterhoofd geschreven.Octavia Siertsema

Lees meer of bestel meteen via:

https://octavia-siertsema.nl/ha-handboek-inschrijven-op-aanbestedingen.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *