Negometrix opnieuw populairste Tsender – Aanbestedingsnieuws

Negometrix opnieuw populairste Tsender

In het eerste half jaar van 2018 is Negometrix opnieuw evenals in 2017 en 2016 de populairste Tsender onder aanbestedende diensten.Van de 10717 tenders werden er 2.161 verstuurd met Negometrix. Toch wordt in het eerste half jaar van 2018 nog 58,84% van de aanbestedingen zonder aanvullende publicatie op een TSender uitgezet.

De conclusie is dan ook dat het nog steeds nog veel populairder is onder de aanbestedende diensten, om geen Tsender te gebruiken voor het publiceren van overheidsopdrachten. Dat maakt de stelling van de Tsender Aanbestedingskalender, voorheen de grootste publicist van opdrachten,Een Tsender is een een doorgiftekanaal voor aanbestedingen in aanvulling op TenderNed. Ook evenals vorig jaar wordt het leeuwendeel van de aanbestedingen zonder aanvullende Tsender gepubliceerd. Dat blijkt uit een analyse van Aanbestedingsnieuws naar de gisteren door PIANOo gepresenteerde datasets.

Opvallend is ook het grote aantal banenpleinen (DAS) als Tsender, voor het verstrekken van personeelsopdrachten. In totaal zijn maar liefst 9,44%  van de aanbestedingen op Tenderned in de genoemde periode afkomstig van banenpleinen zoals Groningenhuurtin.nl en BanenpleinLimburg.nl . Het gebruik van zulke banenpleinen wordt door onder meer PIANOo juist afgeraden. Het werpt bovendien een indruk over de omvang van de inhuur van personeel als een totaal van de inkoop door de overheid.

©Aanbestedingsnieuws 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *