Negometrix en Commerce Hub gaan fuseren – Aanbestedingsnieuws

Negometrix en Commerce Hub gaan fuseren

De T-senders Negometrix en Commerce-hub gaan fuseren. Dat kondigden de beide bedrijven gisteren aan in een gezamenlijk persbericht.T-senders zijn commerciële publicatieplatforms voor aanbestedingen. Jan Siderius, topman van Negometrix: “Door samen te gaan ontstaat een uitzonderlijk kennisrijke organisatie met twee krachtige platformen. Hiermee versterken we onze marktleidende positie en vergroten we onze voorsprong als de koploper in de markt”

De markt voor digitaal aanbesteden laat al enkele jaren een forse groei zien. In Nederland kiezen steeds meer organisaties ervoor een commercieel platform te gebruiken voor deze aanbestedingen. In 2016 verliep ruim 36% van alle gepubliceerde aanbestedingen via een commercieel platform. De verwachting is dat dit aandeel zal toenemen.

De gecombineerde onderneming bedient zo’n 300 opdrachtgevers, zowel in de overheid, semioverheid en het grootbedrijf. Het merendeel van de universiteiten, ziekenhuizen, nutsbedrijven en waterschappen maakt gebruik van de platformen, maar ook gemeenten, provincies en ministeries zijn klant. Deze opdrachtgevers contracteren gezamenlijk meer dan € 10 miljard per jaar via de beide platformen. De gecombineerde onderneming zal zo’n 50 softwareontwikkelaars en consultants in dienst hebben. Beide platformen worden verder ontwikkeld en zullen ondersteund blijven, waarmee de continuïteit voor alle gebruikers gewaarborgd blijft.

Arnaud Honée, managing partner Commerce-hub: “Door het combineren van de kennis en ervaring van beide ondernemingen zijn we nog beter in staat de, vaak complexe, inkoopprocessen te vertalen naar veilige en gebruiksvriendelijke software.

T-senders hebben geduchte concurrentie van het van rechtswege verplichte, niet-commerciële TenderNed. Commerce-Hub werkt anders dan de meeste T-senders. Het heeft geen bladerfunctie door individuele aanbestedingen en gebruikt Tenderned als landingsplatform.  Voordelen zijn dat individuele ondernemers op ondernemerspagina’s hun eigen bestanden eenmalig kunnen uploaden, in plaats van voor iedere aanbesteding opnieuw. Jan Siderius liet eerder weten tegenover deze krant dat wat Negometrix uniek maakt ten opzichte van TenderNed onder meer is gelegen in het bieden van een geheel proces voor de afwikkeling van contract-management en contract-beheer.

Blijkens open data van TenderNed is Negometrix de grootste Tsender, aanzienlijk groter dan Commerce-Hub. Aanbestedingskalender, dat in het verleden de grootste T-sender was, dreigt nu nog meer marktaandeel te verliezen als gevolg van de fusie.

© Aanbestedingsnieuws 2017 Nominale publicaties per Tsender 2010-2015 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *