Myparcel werkt aan bureaus van oude postpakketten – Aanbestedingsnieuws

Myparcel werkt aan bureaus van oude postpakketten

MyParcel, dochteronderneming van PostNL, heeft in het nieuwe hoofdkantoor 80 werkplekken gemaakt, van 1700 kilo geupcyclede oude postpakketten. MyParcel heeft daarbij gekozen voor het concept van Triboo, een circulair bedrijf uit Alpen aan den Rijn. Het kantoorinterieur is geheel van duurzaam hergebruikt materiaal. Een van de meest in het oog springende details is het MyParcel bureau. Dit bureau is volledig gemaakt van oude postpakketten.

Triboo heeft met de postpakketten geperst met Robotic 3D Printing, speciale persen en biochemie. Wat eerst ‘onbruikbaar’ afval was, is nu veranderd in grondstof voor een spraakmakende inrichting. Triboo levert zo wanden, vloeren, kunst, plafonds, verlichting, kortom een complete kantoorinrichting. Triboo werkt naar eigen zeggen voor bedrijven die klaar zijn met duurzame Excellijstjes en papieren tijgers. “Wij zoeken de bedrijven die niet circulair praten, maar circulair willen doen.”

Triboo heeft een HUB waar grondstoffen van partners verzameld worden. Zo ontstaat “een circulaire supply chain die verantwoordelijkheid neemt voor de grondstoffen. Aan het einde van de levensduur komen alle inrichtingen weer terug in onze HUB.”

“MyParcel is een grensverleggend bedrijf. We hebben een bestaande markt veranderd met een innovatief concept. Ons nieuwe kantoor moet bij die mindset passen”, aldus Niels Vlietman, directeur van MyParcel. “De visie van Triboo past perfect bij ons, omdat zij ook grenzen verleggen met een innovatief concept. En het is nog duurzaam ook. Dankzij de perfecte samenwerking hebben we 1000m2 gevuld met op maat gemaakte bureaus van ons eigen afval.”

Bron: Tridoo, 3 maart 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *