Movares ontwikkelt voedingsconcept wisselverwarming voor Prorail – Aanbestedingsnieuws

Movares ontwikkelt voedingsconcept wisselverwarming voor Prorail

ProRail werkt aan de ombouw van gas naar elektrisch verwarmde wissels. Movares is gevraagd een voedingsconcept te ontwikkelen voor de wisselverwarming van twaalf emplacementen in Zuidoost- en Zuidwest-Nederland. Samen stellen zij een nieuwe norm voor duurzaamheid binnen de sector.

De overstap van gasgestookte naar elektrische wisselverwarming is voor ProRail een strategische keuze. Hoewel ProRail momenteel groen gas gebruikt, kunnen ze door over te schakelen naar groene stroom uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie op meerdere vlakken winst behalen. Zo zullen zij niet alleen de uitstoot verminderen, maar ook zijn de installaties energie-efficiënter en vergen ze minder onderhoud dan gasgestookte installaties. Dit resulteert in lagere operationele kosten en een langere levensduur van de apparatuur, wat bijdraagt aan een duurzamere en schonere toekomst

Foto: Pixabay.com

.

Met de aanvang van de eerste locatie-inventarisaties zetten Movares en ProRail de komende weken een belangrijke stap richting een duurzamere civiele infrastructuur. Na afronding van alle opnames zullen in ontwerpateliers nieuwe voedingsconcepten voor de wisselverwarming worden ontwikkeld. Hierbij ligt de nadruk op ontwerpen die milieuvriendelijk zijn en de operationele efficiëntie verhogen.

Bron: Movares, 26 juni 2024

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 27 juni 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *