MoederscheimMoonen wint aanbesteding sportpark Schiedam – Aanbestedingsnieuws

MoederscheimMoonen wint aanbesteding sportpark Schiedam

Op 5 juli verscheen er een persbericht van Schiedam over Sport en Wonen op Harga. Op 4 juli heeft de gemeenteraad van Schiedam unaniem besloten om Harga verder te ontwikkelen met sport en wonen. Zou de gemeente in hun eentje verder ontwikkelen? Op een toevallige 25 juli verscheen er een bericht in Vastgoedmarkt dat MoederScheimMoonen de aanbesteding voor het sportpark heeft gewonnen.

Voor de opdracht was een aanbesteding uitgeschreven op 23 december 2016. De opdracht liep tot 10 februari 2017.

Als onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling ontwikkelt de gemeente Schiedam een nieuw sportpark. Het plangebied bevindt zich in de hoek van de snelwegen A4 en A20. De voetbalverenigingen HBSS, SVV en Hermes-DVS worden samengebracht op een geheel nieuw sportpark Harga. De aanleg hiervan start deze zomer. In het vrijvallende gebied in het midden van Harga wordt in de komende jaren de duurzaamste wijk van Schiedam gebouwd. Het gaat om circa 360 woningen, variërend van bereikbare huurwoningen met zorgconcepten tot seniorenwoningen en duurdere huur- en koopwoningen. Dit biedt Schiedammers kansen op een wooncarrière in hun eigen stad.

Alle woningen in deze all-electric wijk Harga hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0 met een optie tot energienota nul. De circa 360 woningen leveren een forse bijdrage aan de verdere differentiatie van de Schiedamse woningvoorraad en aan de doorstroming op de lokale woningmarkt.

Bron: https://www.parkharga.nl/het-plan/het-plan-overzicht/

Aansluitend op het water en het groen dat als een slinger door de nieuwe wijk gaat lopen, komt er een ecologische zone langs de Poldervaart. Hier overheen komt een brug met een fietsroute die aansluit op het ziekenhuis en station Nieuwland. Voor een goede ontsluiting en een hoogwaardige entree van de nieuwe wijk worden de Hargalaan en de Olympiaweg vernieuwd en wordt de afrit van de A20 aangepast.

 Bron: Schiedam/Vastgoedmarkt, 25 juli 2017
De opdracht is gerectificeerd. Enkele geschiktheidseisen zijn versoepeld. Dat doet ons denken aan de belemmeringen van bouwregelgeving bij herbestemmingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *