Minister Kamp over APK-keuring tegen BNR: “stom van me” – Aanbestedingsnieuws

Minister Kamp over APK-keuring tegen BNR: “stom van me”

Minister Kamp vindt de APK-keuring die hij had voor zijn privéauto bij autohandelaar stom van zichzelf. Dat laat hij weten in een interview met BNR Radio, vandaag. Ook geeft hij aan niet te weten wie huisdealer is van de rijksoverheid.

“Ik weet niet of ze (red. PON) de huisdealer zijn van de rijksoverheid. Ik heb wel gehoord dat ze ik weet niet in welk jaar een hele hoop auto’s geleverd hebben aan politie en defensie maar hoe dat precies gegaan is, dat weet ik niet; daar was ik zelf nooit bij betrokken”.

Bron: Rijksoverheid, 2 juni 2017

Kamp noemt het brengen van zijn privé-auto naar PON een privébeslissing. Ik heb nu achteraf gehoord dat het op zich niet zo is dat iedereen maar naar PON in Leusden gaat naar de importeur. Dat op zich is ook al ongebruikelijk. Het is daarom dat ik zei, als ik het nu moest doen, dan zou ik hem gewoon naar de Volkswagen dealer in Zutphen brengen.”

Is hij dan opzettelijk door PON in deze positie gebracht? “Ik heb als privépersoon de hele dag met ondernemers te maken.” Die kunnen hem allerlei voorkeursbehandelingen geven waar hij niet van weet. Kamp noemt zich zelf “heel slecht in onderhandelingen in dit soort dingen”, maar dat hij nooit om kortingen vraagt. Minister Kamp ziet zichzelf als een bijzonder integer bestuurder en is daar trots op.

Deze week werd bekend via NOS/Nieuwsuur dat Kamp van autohandelaar Pon twee navigatie-cd’s heeft gekregen. Het gaat op zich maar om hele kleine bedragen. Maar, zo stelt de presentator van Bij Defensie zijn medewerkers ontslagen omdat zij zijn gefêteerd door Pon. Twee ontslagen medewerkers hebben volgens De Telegraaf bij Defensie
een integriteitsklacht ingediend tegen Kamp. Ook dat zou om kleine bedragen gaan, maar die zaak is nog onder de rechter.

https://www.bnr.nl/player/audio/10061843/10323890

https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10323890/kamp-stom-van-die-apk

 

3 thoughts on “Minister Kamp over APK-keuring tegen BNR: “stom van me”

  1. Dat is aanbestedingstheologie. Een vriendin van mij is daar in gespecialiseerd, maar komt vrij lastig aan een baan. Schijnbaar worden in de theologie nog steeds atheïsten gediscrimineerd. Ik vraag me af wat God ervan zou vinden.

    Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven.
    Kolossenzen 3:13 | NBV |

  2. “Ik heb wel gehoord dat ze ik weet niet in welk jaar een hele hoop auto’s geleverd hebben aan politie en defensie maar hoe dat precies gegaan is, dat weet ik niet; daar was ik zelf nooit bij betrokken”. Yeah, right, pinocchio!

  3. Er was iets met 50 euro als grens van het toelaatbare voor wat betreft cadeautjes aannemen. Ook al “vraag je er niet om”, als minister hoor je het goede voorbeeld te geven. Wat mij betreft: Houdoe en bedankt voor het beschamende gedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *