Minister van Infra ontkent dat kantoormeubilair leveranciers niet-duurzaam zijn – Aanbestedingsnieuws

Minister van Infra ontkent dat kantoormeubilair leveranciers niet-duurzaam zijn

De Minister van Infrastructuur en Milieu, Van Nieuwenhuizen Wijbenga (VVD), ontkent dat een aanbesteding voor duurzaam kantoormeubilair, die gewonnen is door onder meer van Gispen, niet duurzaam zou zijn. Concurrent Drentea kwam in beroep tegen de gunning aan van Gispen omdat algemeen bekend is in de branche dat Van Gispen niet duurzaam is, en de leverancier niet over een FSC of PEFC keurmerk beschikt.

Drentea was zeker van zijn zaak, maar verloor toch het kort geding. Van Gispen liet pas tijdens de rechtzaak weten uiteindelijk alsnog om een FSC-keurmerk te beschikken. Rijkswaterstaat had volgens de Minister geen enkele reden om aan te nemen, dat de winnende leveranciers tijdens de uitvoering van het contract niet aan de eisen t.a.v. duurzaam hout zullen voldoen.

Al even bewogen als PIANOo maar dit is dus hun kantoormeubilair, rijksbreed ingekocht. ©Zaz 2017

Naast van Gispen won ook het Poolse Rohde & Grahl. Rohde &Grahl beschikt over het Ecovadis keurmerk dat Europees is en verondersteld gelijkwaardig, al maakt de leverancier niet bekend waar het hout vandaan komt. Van Gispen laat meubelen komen uit China, wat de milieubelasting alleen al door het transport vergroot.

Bron: Kamerbrief 12 december 2017

Zie eerder:

Rechtszaak kantoormeubilair: trekken aan een dood paard

Europese milieucriteria kantoormeubilair aangescherpt

Enschede zoekt circulair kantoormeubilair

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *