Minder helmen voor het leger door Supply Chain issues – Aanbestedingsnieuws

Minder helmen voor het leger door Supply Chain issues

De leverancier van de nieuwe gevechtshelm kan onverwacht minder exemplaren leveren dan afgesproken. In overleg met de krijgsmachtonderdelen stopt Defensie daarom tijdelijk met de uitgifte. De leverancier levert voorlopig in plaats van 5.000 maar 2.000 stuks per maand. Dit komt door een tekort aan grondstoffen vanwege de coronacrisis.

Het gaat specifiek om het materiaal dat de helmen hun beschermende werking geeft. Het wereldwijde transportprobleem versterkt het probleem van het tekort verder. De uitgifte van de nieuwe gevechtshelm was net goed op gang gekomen. Zo’n 5.000 militairen ontvingen hun exemplaar inmiddels en bij bijna 15.000 militairen is de helm ingemeten.

©Cdefensie 2007
vervaardiger: Henry Westendorp AVDD

Om te voorkomen dat er een onoverzichtelijke mengeling van nieuwe en oude helmen ontstaat wordt de huidige, beperkte voorraad verder niet uitgeleverd. Nieuwe lichtingen krijgen voorlopig de oude gevechtshelm. Militairen die worden uitgezonden, hebben voor het merendeel al een nieuwe helm, anders krijgen ze alsnog een nieuwe. Zodra de voorraad weer op peil is, wordt de uitgifte hervat. De inschatting is dat het oponthoud tenminste tot het einde van het jaar duurt.

Bron: Defensie, 13 juli 2021

red. AN:  Toch wel een beetje de duality of mankind als je op het slagveld bang bent voor virussen. Het gaat om details. Voor de foto hebben we dan ook bewust deze uit 2007 gekozen, omdat de soldaat bij het persbericht in onze visie de foto een angstaanjagend soort onhygiënische katoenen sok over zijn neus heeft, die geen virusdeeltjes tegenhoudt maar wel hypercapnie kan veroorzaken.  Dat straalt hoe dan ook maar mysofobie uit en onze redactie wil daar niet aan meewerken. De helm waar het om gaat is in groene uitvoering. Zichtbaar zijn de zogeheten shroud voorop, de rails aan de zijkanten en de elastieken bungees. Oh ja en ga maar niet over op Russische helmen blijkens deze stukjes contract management. We vonden ook een filmpje van de leverancier van de M95 helmen en een stukje geschiedsschrijving waarin ook wordt ingegaan op de aanbesteding voor de M95 helmen.

https://www.youtube.com/channel/UCLQmvlH1_LwD_uzzRsQuRlA

Zie ook over het tackelen van fear thinking voormalig Navy Seals, Mark Divine en zijn vele boeken onder meer: staring down the wolf:

Mark’s Daily Brief: Stare down fear to learn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *