Meubilair nieuwe centrale bibliotheek Den Haag – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Meubilair nieuwe centrale bibliotheek Den Haag

Foto: © E.Ploeg

In het kader van de beleidsvisie 2021-2025 is de Bibliotheek Den Haag in 2020 gestart met een programma waarin onder meer onderwerpen zoals collectie, programmering, dienstverlening maar ook de fysieke omgeving worden opgepakt zodat de bibliotheek qua aanbod en inrichting haar meerwaarde ten aanzien van de burgers kan blijven ontwikkelen. In dit kader is door de Bibliotheek Den Haag een opdracht verstrekt aan architectenbureau Mecanoo voor een voorlopig ontwerp (VO) en een definitief ontwerp (DO) voor de verbouw en herinrichting van de Centrale Bibliotheek, gevestigd aan het Spui 86 te Den Haag.
De Centrale bibliotheek beslaat een oppervlakte van ongeveer 9000 m2, huisvest dagelijks circa 30 medewerkers en ontvangt jaarlijks circa 1 miljoen bezoekers. Bibliotheken bieden tegenwoordig meer dan boeken. De afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Den Haag zich steeds meer opgesteld als ‘partner in persoonlijk ontwikkeling’. En deze ontwikkeling wordt alleen maar belangrijker. Van het uitlenen van boeken naar een inspirerende plek waar mensen terecht kunnen om zich verder en blijvend te ontwikkelen. Of het nu gaat om taal, digitale vaardigheden of sociale interactie. Het is dè publieke plek waar iedereen welkom is. De nieuwe rol van Bibliotheek Den Haag gaat van collectie naar connectie. Vanuit die veranderende rol is de bibliotheek naast boeken uitleen, steeds meer andere functies gaan vervullen. In het pand zijn meerdere outlets voor Horeca opgenomen en zijn er
ruimten voor partners zoals het HIP (historisch informatiepunt), de Wetswinkel en Duurzaam Den Haag beschikbaar. En vanaf december 2021 neemt het Koninklijk Conservatorium samen met het Nederlands Muziek Instituut en de muziekcollectie van de Haagsche Bibliotheek haar intrek op de 5e verdieping.

In het kader van het eerder genoemde programma wenst opdrachtgever voor de inrichting van de nieuwe centrale bibliotheek een eenmalige overeenkomst aan te gaan met opdrachtnemer voor de gefaseerde levering van los meubilair, zoals dat door de het projectteam in samenspraak met het architectenbureau is samengesteld. De levering bestaat op hoofdlijnen uit:
• Fauteuils
• (Bar)krukken
• Stoelen
• Banken
• Poufs
• (verrijdbare) Tafels
• Bijzettafels
• Bureaus
• Plantenbakken
• Vloerkleden
• Garderoberekken
• Babykussens
• Kinderspeelelement
• Verlichting

De levering zal bestaan uit meerdere deelleveringen (per etage, maximaal 6) waarvan de eerste levering in week 51 van 2021 dient plaats te vinden en de laatste levering aan het einde van de verbouwing, naar verwachting vòòr week 27 van 2022. Tijdens de leveringen is de bibliotheek open voor publiek en draait de dagelijkse dienstverlening door. Klanten mogen geen overlast ondervinden van de leveringen. De eerste deellevering betreft de levering voor de 5e etage. De fasering van de opvolgende deelleveringen wordt in de zomermaanden vastgesteld in het bouwteam. Bij deze vaststelling van het Technisch Ontwerp wordt tevens de fasering vastgesteld.

De opdracht wordt aanbesteed volgens de Europese openbare aanbestedingsprocedure, conform (hoofdstuk 2 van) het ARW 2016. Ter vaststelling van de economisch meest voordelige Inschrijving wordt gehanteerd het gunningscriterium: “beste prijs-kwaliteitsverhouding”.

Bron: Tenderned zondag 8 augustus 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/235629

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *