Metropoolregio Den Haag vervangt kindonvriendelijke bankjes – Aanbestedingsnieuws

Metropoolregio Den Haag vervangt kindonvriendelijke bankjes

Naar aanleiding van incidenten waarbij kinderen met een vinger knel zaten in een gaatje van een zitbankje, vervangt de metropoolregio MRDH alle bankjes in de bijna 1100 OV haltes in de gemeenten Midden Delfland, Delft, Westland en Den Haag. Na overleg met de fabrikant bleek het niet mogelijk de bankjes aan te passen, daarom vervangt MRDH alle bankjes in de bijna 1100 ov-haltes. De kosten van in totaal € 550.000 worden gedekt uit de reclameopbrengsten van de bushokjes.

Kindvriendelijke streepjebankjes, Bron MDRH

Ook bericht de krant dat de bankjes worden vervangen door dezelfde fabrikant. Die heeft nu een identiek ontwerp geleverd, maar dan met ondoordringbare streepjes, in plaats van gaatjes. De fabrikant is nu gevraagd om te voldoen aan de eisen voor speeltoestellen. Voor straatmeubilair gelden geen aanvullende eisen op het gebied van kindveiligheid.

Het vervangen van de bankjes is 2 mei gestart en zal uiterlijk 14 juli zijn afgerond. Vanwege de doorlooptijd van de vervanging heeft de MRDH waarschuwingsstickers laten plakken op de huidige bankjes. In april kwam een kind vast te zitten met zijn vinger en is daarna door de brandweer uit het bankje bevrijd. Daarop bleek dat er vaker kinderen vast zijn komen te zitten. De MRDH betreurt het ongeval. “Het reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen veilig zijn, ook voor de allerkleinste onder ons.”

Bron: MDRH / AD
http://www.ad.nl/den-haag/nieuwe-haltebankjes-sieren-straatbeeld~a2c7fcd1/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *