Menzis gaat langdurige zorg gehandicapten inkopen zonder aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Menzis gaat langdurige zorg gehandicapten inkopen zonder aanbesteding

Het zorgkantoor van Menzis gaat de langdurige zorg voor gehandicapten in Noord-Nederland bij Philadelphia inkopen zonder de aanbesteding vooraf en zonder de maandelijkse controles daarna. Menzis en Lentis tekenen vandaag daartoe een intentieverklaring voor het experiment met regel-arm werken voor de periode van 2018 tot en met 2020.

Het is voor het eerst, zo stelt Menzis in een persbericht, dat er in de geestelijke gezondheidszorg over deze breedte van het zorgaanbod een meerjarencontract wordt afgesloten. De meerjarenafspraken tussen Lentis en Menzis moeten in 2017 ingaan en lopen vervolgens tot 2019.

Door een meerjarencontract aan te gaan verbinden Lentis en Menzis zich niet alleen voor een langere periode aan elkaar, de organisaties zullen – ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid – meer samenwerken in de contacten met andere regionale belanghebbenden. Als voordeel ziet Menzis dat door de nauwe samenwerking er eerder en beter zicht komt op de resultaten van de geboden geestelijke gezondheidszorg in relatie tot de gezondheidswinst die wordt bereikt.

Menzis sloot al eerder langjarige contracten met Philadelphia voor gehandicaptenzorg:

“De inkoop van zorg voor mensen die in de gehandicaptenzorg onder de Wlz vallen is stabiel en structureel”, licht Jan Megens, manager Wlz van Menzis Zorgkantoren, toe. “De zorgzwaarte is voorspelbaar. Waarom moeten we dan elk jaar opnieuw een aanbestedingsprocedure volgen?”

Bron: Menzis, 14 december 2016
https://www.menzis.nl/publicaties/zorg-zorgverzekering/2016/12/07/meerjarige-afspraken-lentis-en-menzis-primeur-in-geestelijke-gezondheidszorg

Zie ook Skipr, https://www.skipr.nl/actueel/id28823-menzis-en-philadelphia-verruilen-regeldruk-voor-vertrouwen.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *