Marktconsultatie Tijdelijke verbinding Suurhoffbrug (TVS) – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie Tijdelijke verbinding Suurhoffbrug (TVS)

Rijkswaterstaat (RWS) houdt een tweede marktconsultatie voor een Tijdelijke verbinding voor de Suurhoffbrug. De brug heeft vermoeiingsschade en degradeert snel, volgens RWS. Rijkswaterstaat nodigt marktpartijen uit om deel te nemen aan deze marktconsultatie op 19 juni 2017 in Nieuwegein.

De Suurhoffbrug verbindt de Maasvlakte en het westelijk deel van Voorne-Putten met de Europoort. De brug kruist het Hartelkanaal en ligt in de A15. Vanaf 1 januari 2017 is het beweegbare deel van de Suurhoffbrug buiten gebruik gesteld en wordt niet meer bediend.

De Minister heeft er op 16 maart 2017 voor gekozen voor een toekomstvaste verbinding: door een tijdelijke brug (TB) te realiseren met 1×2 rijstroken voor 1 rijrichting aan de oostzijde van de bestaande brug en een herindeling tot 1×2 rijstroken voor 1 rijrichting op de bestaande brug (BB).Rijkswaterstaat wil de aanbesteding van het project zo inrichten dat deze bijdraagt aan het behalen van de projectdoelstellingen en het beheersen van de belangrijkste projectrisico’s.

Aan de aanbesteding zitten bestuurlijke haken en ogen. Zo is voor het plan een wijziging of ontheffing van het bestemmingsplan nodig en dat moet tegelijk met de bouwaanvraag. “Voor het realiseren van de TB is een ontheffing, dan wel wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. RWS bereidt dit momenteel voor.”, aldus het marktconsultatiedocument.

Daarnaast zijn er bestuursrechtelijke beperkingen omdat de brug in een havengebied ligt, onder meer ten aanzien van kabels en leidingen, op de plekken waar de peilers voor de brug moeten komen en is er een sterke stroming in het Hartelkanaal, omdat dit vlak bij zee ligt. Voor het project ligt volgens het marktconsultatiedocument ook een “harde mijlpaal met betrekking tot de ingebruikname in Q1 2020 en daarnaast ligt het naast het hoofdkantoor van BP.”

Data uit het marktconsultatiedocument:

In september 2016 heeft RWS een marktparticipatie gehouden voor dit project. Een verslag van deze marktparticipatie is geplaatst op TenderNed (zaaknummer 31121821).

Bron: Rijkswaterstaat /Tenderned, 5 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *