Marktconsultatie boten brandweer Gooi en Vechtstreek – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Marktconsultatie boten brandweer Gooi en Vechtstreek

Met

Foto: © brandweer.nl

deze marktconsultatie hoopt de VeiligheidsRegio Gooi en Vechtstreek (VRGV)  te toetsen of het door haar opgestelde Programma van Eisen (PVE) aansluit op de mogelijkheden in de markt en daarnaast of het zo functioneel mogelijk is opgesteld en eventueel nog verduidelijking behoeft. Daarnaast hoopt de VRGV een beter inzicht te krijgen in de financiële consequenties van eventuele opties aan de vaartuigen.

In de VRGV wordt samengewerkt door de zeven gemeenten in de regio (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren), de brandweer en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).  
Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV) levert vanuit twaalf brandweerkazernes de brandweerzorg in de regio. In totaal werken er bij BGV ongeveer 350 repressieve medewerkers. 
De Brandweer Gooi en Vechtstreek heeft voor de toekomst behoefte aan drie nieuwe, regionaal in te zetten, brandweerhulpboten. Deze boten moeten vanuit drie kazernes (Loosdrecht, Nederhorst
den Berg en Naarden, de regio Gooi en Vechtstreek gaan bedienen. Deze boten dienen op trailers vervoerd te kunnen worden achter een personenauto (max 3500KG) en op verschillende plaatsen te water gelaten kunnen worden.

De minimale eisen voor het leveren van drie boten gecombineerd met trailer voor de inzet als brandweerhulpboot in de Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek houden onder meer het volgende in: 

  • Eén boot is volledig geschikt voor het inzetten van brandweerduikers.
  • Twee boten zijn zodanig uitgerust dat deze, binnen een dag, geschikt gemaakt kunnen worden voor deze taak. Dit door
    het overzetten van de voorzieningen van de boot die volledig geschikt is voor de inzet van duikers.

In algemene zin moet de brandweerhulpboot geschikt zijn voor het vervoer van zes brandweermensen en een slachtoffer. Aanvullend hierop moet de boot in staat zijn een standaard bepakking van ongeveer 400 kg te vervoeren (250 kg vast, 150 kg flexibel). Voor overige eisen zie het PvE in de marktconsultatiedocumenten.

Aan marktpartijen wordt de mogelijkheid gegeven om te reageren op door de VRGV gestelde vragen door middel van  een schriftelijke inzending. Voor VRGV bekende marktpartijen zullen hiervoor actief worden benaderd maar we verzoeken andere partijen met klem ook te reageren. Gelet op de zomervakantie publiceert VRGV de marktconsultatie halverwege augustus, maar bieden wij de mogelijkheid uw beantwoording op te sturen tot 28 september 2021 17:00 uur. Eventuele vragen kunt u stellen via TenderNed, deze zullen zo snel mogelijk beantwoord worden.

Bron: Tenderned zondag 15 augustus 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/235961

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *