Maastricht krijgt buitenschaak spel – Aanbestedingsnieuws

Maastricht krijgt buitenschaak spel

Het CDA in Maastricht heeft een motie ingediend voor de aanleg van een buitenschaakspel en Maastricht legt die nu ook aan. De uitvoering is in handen gegeven van een stichting, blijkens het persbericht. Een quasi inhouse buitenschaakspel dus. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan door er waar dat mogelijk is en budget voor is er ook een aan te leggen. Dan hebben de door alle ellende met het kunstgras tegenwoordig schakende kinderen ook een beetje beweging.

Het persbericht meldt, dat de Stichting het werk uitvoert, in samenwerking met de gemeente.

De Stichting Limburg Schaakt heeft samen met vertegenwoordigers van de Schaakvereniging Maastricht een plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt nu in samenwerking met de gemeente Maastricht uitgevoerd. De afspraak is dat de gemeente – Maastricht Sport – het buitenschaakspel op Plein 1992 aanlegt.”

Interessant aan de constructie is dat de Stichting niet alleen is voor de uitvoering van het werk maar ook voor het latere beheer van de schaakstukken. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer, toch een soort design, build en maintain contract. De Stichting heeft voor de uitvoering ook al zeven vrijwilligers gevonden die, als het weer het toelaat, de schaakstukken plaatsen en opruimen. De schaakstukken worden opgeslagen in een opbergruimte die tevens dient als bankje en naast het schaakbord wordt geplaatst.

Dit plan is besproken met verschillende partijen rondom Plein 1992 onder andere met bewoners Residence, Centre Ceramique, Annex, Coffeelovers en de wijkagent. De reacties zijn positief, ook omdat men hoopt dat dit buitenschaakspel bij zal dragen aan een positieve sfeer op het plein. Wethouder Jongen: “Dit sluit mooi aan op het succes van ‘Queen’s gambit’ en goed dat er straks in de buitenlucht geschaakt kan worden.”

In juli 2021 vindt de officiële opening plaats, in samenwerking met Stichting Limburg Schaakt en de Maastrichtse schaakvereniging die dan haar 100-jarig bestaan viert. Dit onder voorbehoud van de situatie rondom corona en de dan geldende maatregelen.

Bron: Maastricht, 9 februari 2021

©Maastricht 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *