Liander gunt Heijmans, ENGIE en Van den Heuvel miljoenenorder – Aanbestedingsnieuws

Liander gunt Heijmans, ENGIE en Van den Heuvel miljoenenorder

Liander gunt een order van 140 miljoen aan de aannemers Heijmans en van den Heuvel en het Belgisch/Franse elektriciteitsbedrijf ENGIE. Met de order moeten vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden worden uitgevoerd aan circa 4.500 middenspanningsruimtes, verdeeld over drie regio’s.

Veel middenspanningsruimtes moeten komende jaren worden vervangen en uitgebreid. Vanaf oktober dit jaar zullen de aannemers de eerste werkzaamheden gaan uitvoeren in opdracht van de netbeheerder. De komende jaren zal het elektriciteitsverbruik gaan stijgen als gevolg van de dalende vraag naar aardgas. Hierdoor groeit het werkpakket van Liander. De netbeheerder heeft er daarom voor gekozen een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan drie gespecialiseerde aannemers.

©Liander 2019

Marlies Visser, directeur operatie bij Liander: “Liander heeft net als de rest van Nederland een groot tekort aan technisch personeel. De energietransitie brengt de komende decennia zoveel extra werk met zich mee, dat we actief zoeken naar slimme manieren van samenwerken om de energietransitie te kunnen realiseren. Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De aannemers krijgen een lange-termijn-zekerheid van werk en kunnen hiervoor mensen in dienst nemen en opleiden. Samen kunnen we meer werk verzetten en de energievoorziening betrouwbaar houden.”

De drie aannemers krijgen ieder een eigen gebied om te werken in opdracht van Liander. Zo gaat ENGIE aan de slag in Friesland, Flevoland en een klein deel van Gelderland, Heijmans werkt in Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland en Van den Heuvel gaat werkzaamheden uitvoeren in Gelderland. Ieder gebied telt minimaal 1.350 middenspanningsruimtes. Dit zijn installaties die onderdeel uitmaken van het elektriciteitsnet. Vanuit deze ruimtes gaat bijvoorbeeld elektriciteit richting woningen en bedrijven.

Bron: Liander, 14 augustus 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *