Koffie, thee en apparatuur voor Haagse Hotelschool
De Haagse Hotelschool (HTH) is opgericht in 1929 en is daarmee één van de oudste onafhankelijke hotelscholen ter wereld. HTH staat bekend om onderwijs en innovatief onderzoek gespecialiseerd in Hospitality en staat in de top 10 Hospitality Management scholen wereldwijd. HTH heeft twee campussen, één in Den Haag en één in Amsterdam, met in totaal 2200 studenten van meer dan 50 nationaliteiten en zo’n 260 medewerkers. Afgestudeerden van HTH bekleden wereldwijd managementposities in de Hospitality industrie. HTH heeft drie locaties die deelnemen aan deze aanbesteding, het gaat om:
- Campus Den Haag (Brusselselaan 2, 2587 AH te Den Haag)
- Skotel Den Haag (Zwolsestraat 189, 2587 TZ te Den Haag)
- Campus Amsterdam incl. Skotel (Jan Evertsenstraat 171 – 173, 1057 BW te Amsterdam).
Op deze locaties moeten de Leveringen plaatsvinden.
Er is op dit moment één Dienstverlener die binnen de overeenkomst zorgt voor de dienstverlening inclusief bijbehorende leveringen. Het contract met deze partij loopt binnenkort af. De huidige volautomatische systemen zijn gebruiksvriendelijk en staan in openbare ruimtes waar de studenten en medewerkers van HTH – na het aanbieden van een smartcard – de keuze hebben uit de volgende koffiespecialiteiten:
- Café Crème
- Espresso
- Cappuccino
- Latte Macchiato
- Caffé Latte
- Heet water
De systemen zijn allemaal aangesloten op een vaste wateraansluiting en voorzien van een vaste afvoer. De volautomatische systemen hebben een aparte koelkast waar de melk instaat. Naast de volautomaten maakt HTH in de vier restaurants en Heinekenbar (Den Haag) gebruik van Pistonsystemen. Ieder systeem is uitgevoerd met twee groepen en aangevuld met twee maalmolens en een uitkloplade per systeem.
HTH maakt geen gebruik meer van papieren bekers. Van studenten en medewerkers wordt verwacht dat zij een eigen beker meenemen. Voor de gasten zijn mokken beschikbaar. In de restaurants en bar wordt gebruik gemaakt van eigen porselein servies.
Met deze aanbesteding wenst HTH één opdrachtnemer te contracteren voor de levering van koffie, thee en bijbehorende machines, inclusief het correctief – en preventief onderhoud hierop. HTH wenst een duurzame relatie met opdrachtnemer aan te gaan waarbij behalve het leveren van de gewenste duurzame producten en machines ook een actieve bijdrage- in de vorm van trainingen en bijvoorbeeld fieldtrips – aan het onderwijs wordt verwacht.
Koffie
Binnen het onderwijs van HTH is duurzaamheid heel belangrijk. Om deze reden wenst HTH uitsluitend koffie- en theeproducten af te nemen met minimaal het Fairtrade keurmerk, of vergelijkbaar. HTH wenst slechts één type koffieboon af te nemen voor de verschillende malingen. Dit in verband met het gemak voor de studenten.
Machines
HTH wenst in de nieuwe situatie een raamovereenkomst aan te gaan voor de apparatuur, waarbij geëist wordt dat:
De volautomatische machines
- voorzien worden van een Payter-lezer van Xafax. (Deze lezers zijn al in bezit van HTH.);
- beschikken over minimaal twee bonenreservoirs t.b.v. koffie- espressomaling;
- tenminste twee soorten melk (koe- en plantaardige(haver)melk) kunnen serveren;
- de huidige koffiespecialiteiten kunnen serveren;
- heet water geven vanuit een aparte uitloop met een minimaal temperatuur van 95C?
De pistonmachines moeten:
- voorzien zijn van twee groepen, voor vier kopjes tegelijkertijd;
- voorzien zijn van een stoompijpje;
- voorzien zijn van een heet water tap;
- geleverd worden met twee maalmolens per machine
- Geleverd met een extra uitklopbak/ lade
De capsulemachines t.b.v. de hotelkamers en banqueting moeten:
- Een automatisch ingestelde maat kunnen geven.
In de hotelkamers van het Skotel heeft HTH waterkokers staan. Mogelijk wil HTH deze heet watervoorziening in de capsulemachines opnemen. Dit staat daarom als optioneel in het Prijzenblad. Bovenstaande machines dienen door opdrachtnemer preventief en correctief onderhouden te worden.
Thee
HTH wenst een divers assortiment theezakjes aan haar gasten, medewerkers en studenten aan te bieden. Het assortiment moet tenminste bestaan uit zwarte thee, groene thee en thee infusies. Er dient wel onderscheid gemaakt te worden in de thee die wordt geserveerd in de “Fine dining” restaurants of in de pantry’s voor de studenten en medewerkers. Voor de Fine dining restaurants gaat de voorkeur uit naar losse thee, mogelijk met servies/ zetmethode. Ook de thee moet voorzien zijn van het eerdergenoemde duurzaamheidskenmerk.
De te sluiten raamovereenkomst zal naar verwachting in werking treden op 1 maart 2025 en heeft een looptijd van drie jaar, met optioneel drie keer een verlengingsperiode van één jaar. Deze aanbesteding van de HTH betreft een Europese openbare procedure. De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Inschrijver dient zich voor 15 oktober 2024 –10.00 uur aangemeld te hebben voor de schouw welke op de campus in Den Haag en Amsterdam zal plaatsvinden. In deze aanmelding dient vermeld te staan welke (maximaal) twee personen namens inschrijver deel zullen nemen aan de schouw. Aanmelding dient te geschieden via een mail naar het in de aanbestedingsdocumenten genoemde emailadres.
Schouw Den Haag (campus) donderdag 17 oktober 2024 van 10.00-12.00 uur
Schouw Amsterdam (campus en Skotel) vrijdag 18 oktober 2024 van 10.00-12.00 uur
Het bijwonen van de schouw is een verplicht onderdeel van de aanbestedingsprocedure. Het niet bijwonen van de schouw zal leiden tot uitsluiting van de procedure.
Bron: Tenderned zaterdag 5 oktober 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/351960
Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 7 oktober 2024