IVF aanbesteding Brandweerkleding het duurzaamst – Aanbestedingsnieuws

IVF aanbesteding Brandweerkleding het duurzaamst

Afgelopen 17 oktober heeft het IFV tijdens de uitreiking van de Procura+ Awards 2017 een prijs gewonnen in de categorie Duurzame aanbesteding van het jaar. De aanbesteding ging over de aanschaf van sportkleding en kazernekleding voor de brandweer met een waarde van € 4,5 miljoen. Alle kleding wordt inmiddels geproduceerd van gerecycled polyester en biologisch geteeld katoen.

Ruud Scheerder, portfoliomanager Inkoop en Nikoletta Nemeth, strategisch inkoper, namen de prijs in Tallinn, Estland, in ontvangst. Scheerder: “Met deze aanbesteding besparen we 134 ton aan CO2-uitstoot en 262 ton pesticiden. Een resultaat waar we trots op zijn!”

In het rapport prijsde de jury het IFV voor de voorbeeldrol die het speelt in de inkoop van duurzaam textiel. Door samen te werken met andere partners en een gedegen marktonderzoek uit te voeren kon het IFV goed bepalen wat de mogelijkheden waren. Het IFV eindigde als runner-up achter de eco-vriendelijke kleuterschool van Hyvinkää,

©IVF 2017, kledingvoorschriften
https://kleding.ifv.nl/Portals/IFV/NIFVLFR/Brandweervoorschriften.pdf

Finland.

Procura+ is een netwerk van Europese publieke organisaties dat zich sterk maakt voor een duurzame en innovatieve manier van inkoop.

Rapport Milieuwinst inkoop textiel brandweer

CE Delft, een onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft voor het IFV onderzocht welke milieuwinst wordt behaald nu brandweerkleding wordt ingekocht van gerecycled polyester en biologisch geteeld katoen.Rapport Milieuwinst van de inkoop van textiel t.b.v. de brandweer in kaart

Bron: IVF, 25 oktober 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *