Interieurherstelwerkzaamheden railvoertuigen GVB – Aanbestedingsnieuws

Interieurherstelwerkzaamheden railvoertuigen GVB

Image: GVB

GVB verzorgt het openbaar vervoer met tram, bus, metro en veren in en rond Amsterdam. De organisatie telt circa 3.750 medewerkers. De reizigers staan centraal in het handelen van GVB. GVB ziet graag dat zijn reizigers en medewerkers zich thuis voelen: in de voertuigen, maar ook voor en na de reis. Daarom is de sociale veiligheid belangrijk, zeker in een drukke metropool als Amsterdam. GVB hecht een groot belang aan veilige en schone voertuigen, haltes en stations hetgeen uitnodigt tot gebruikmaking van het openbaar vervoer. De opdracht omvat het onderhoud van het interieur aan een vloot van 120 metro’s, die elk eens in het half jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Tegelijkertijd dient het interieur geïnspecteerd en daar waar nodig hersteld te worden. Daarnaast dienen de bestuurders- en conducteursstoelen van alle metro’s (ca. 120) en trams (ca. 200) op regelmatige basis gecheckt, onderhouden en bij niet goed functioneren uitgebouwd te worden. Dit vereist een allround monteur. De werkzaamheden lopen uiteen van het controleren en onderhouden van de stoelen, het plakken van raamfolie, het herstellen
van vloerbedekking tot het vervangen van schroeven. De werkzaamheden vereisen een zekere vaardigheid / handigheid. De werkzaamheden zijn erg divers en verschillen per voertuig.

Van de monteurs wordt verwacht dat ze een scherp oog hebben voor de mankementen aan, schades van en vernielingen van het interieur van de voertuigen en in staat zijn het interieur van de metro naar de originele staat te herstellen.
Metro’s :Uitvoering van het onderhoud aan de metro’s zal hoofdzakelijk overdag gedurende reguliere werkdagen plaatsvinden in Diemen, evenals het onderhoud aan de bestuurders- en conducteursstoelen.
Trams: De controle en het onderhoud van de bestuurders- en conducteursstoelen van de trams vindt 7 dagen per week plaats op de Havenstraat en aan de Lekstraat in Amsterdam en zal, om de exploitatie zo min mogelijk te verstoren, in de avond- en nachtelijke uren plaatsvinden.

GVB overweegt, naast het onderhoud van de bestuurders- en conducteursstoelen van de trams, om op termijn ook de (overige) vergelijkbare interieurherstelwerkzaamheden voor de trams uit te besteden. Inhoudelijk zijn dit vergelijkbare inspecties en herstelwerkzaamheden als die aan de metro’s, waarbij dezelfde eisen worden gesteld aan de in te zetten monteurs onder dezelfde contractuele voorwaarden en condities. Het gaat om ca. 200 trams. Indien de optie wordt ingeroepen zal in overleg de omvang, frequentie en aanvang worden bepaald. GVB behoudt zich het recht voor de optie eventueel als een aparte opdracht aan een of meer andere partijen te verstrekken. GVB geeft geen volumegarantie af ten aanzien van de optie.

GVB wil met één opdrachtnemer een overeenkomst sluiten met een looptijd van één jaar. GVB heeft de mogelijkheid de overeenkomst maximaal zeven keer te verlengen met een periode van één jaar. In de gunningsfase worden de inschrijvingen van de geselecteerde gegadigden beoordeeld en gerangschikt en vindt gunning van de opdracht plaats aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving op basis van de ‘beste prijs-kwaliteitsverhouding’.

Bron: Tenderned 1 juli 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/231635

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *