Dura Vermeer enige inschrijver EMA nieuwbouw aanbesteding – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Dura Vermeer enige inschrijver EMA nieuwbouw aanbesteding

Is het eigenlijk nog wel nieuws. Dura Vermeer kwam als enige gegadige uit de strijd bij de aanbesteding voor een nieuw kantoorgebouw voor het Europees Medicijn Agentschap. Helemaal nodig is dit absoluut niet. Er staat nog 1,3 miljoen m2 aan kantooroppervlakte leeg in de hoofdstad. Maar Züblin (onderdeel van Strabag) viel af in de race voor het bouwen omdat de deadline voor deze partij te vroeg kwam.

EMA-directeur Rasi heeft zijn oog laten vallen op het leegstaande kantr bij Amsterdam Sloterdijk. “Niet ideaal, maar gezien de omstandigheden de beste oplossing.”, zo citeert de NOS Guido Rasi. Daarmee levert het de helft aan kantoorruimte in. De meeste steden vielen in de eerste stemmingsronde af. Alleen Amsterdam, Kopenhagen en Milaan gingen door naar de tweede stemmingsronde.

Het Spark-gebouw, waar de EMA tijdelijk is gehuisvest is eigenlijk klein.  Het rijksvastgoedbedrijf berichtte echter op 29 januari dat door de aanwezige conferentieruimten, het nieuw te bouwen gebouw toch niet in delen hoeft te worden opgeleverd. “De bouw kan ongestoord doorgaan. De oplevering staat gepland voor november 2019.”, zo liet het Rijksvastgoedbedrijf weten.

Over de deadline is wel wat te doen. Europese Parlementariers zijn niet op de hoogte gesteld van het feit dat de enige andere aannemer zich had teruggetrokken. Italiaans parlementslid Giovanni La Via, tevens voorzitter van de begeleidingscommissie van de bouw, is daar wel verbaasd over, zo bericht het Parool. Die informatie had Minister de Jonge van VWS wel wat eerder kunnen doorspelen. “Dat is belangrijke informatie.”

Zie ook:

https://www.parool.nl/amsterdam/toch-twijfel-over-bouw-hoofdkantoor-ema~a4575866/

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2018/01/29/ema-tijdelijk-naar-spark-gebouw-in-amsterdam-sloterdijk

https://www.cobouw.nl/utiliteitsbouw/nieuws/2018/03/tenderhorror-dura-vermeer-heeft-ema-de-tang-101258627

©Rijksvastgoedbedrijf 2018
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *