Informatieblad over aanbesteden voor scholen die gebouwen willen verduurzamen – Aanbestedingsnieuws

Informatieblad over aanbesteden voor scholen die gebouwen willen verduurzamen

Schoolbesturen die een of meerdere schoolgebouwen willen ‘verduurzamen’, zullen in veel gevallen werkzaamheden moeten uitbesteden. Voor de schoolbesturen, die nog niet vertrouwd zijn met het aanbesteden, heeft het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid een informatieblad uitgegeven, ter toelichting.

Dit informatieblad bedoelt uit te leggen hoe schoolbesturen handig kunnen aanbesteden, en welke contractvormen en welke aanbestedingsprocedures er bestaan. Het informatieblad is onderdeel van de Green Deal scholen en is opgesteld door Boot advocaten in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemen.

Bron: IVVD, 28 januari 2018

In 2016 publiceerde de lokale Leidse krant Sleutelstad.nl dat projecten in het kader van onderwijshuisvesting juist dreigden te stagneren omdat aanbestedingen mislukten. Die conclusie baseerde de webkrant, met name op het geval van de nieuwbouw van 2 kolossale ROC-gebouwen; waarbij het rijk moest bijspringen met vele miljoenen.

Aanvankelijk waren onder meer de Zeeman en de betrokken bij  het project, maar werd er gewisseld van aannemers en financierders nadat het project in het slop buiten begroting dreigde te raken. De geraamde kosten van 43 miljoen liepen uiteindelijk op tot 223 miljoen. En daar de school het gebouw moest huren, is de ROC daar uiteindelijk failliet aan gegaan en betekende het ontslag van 127 fulltime onderwijsbanen.

Het informatieblad raadt aan opdrachten te bundelen, een adviseur in te schakelen (!) en verder nog het opstellen van een risicoanalyse. Verder verwijst het ook naar de al eerder gepubliceerde beslisboom voor het verduurzamen van schoolgebouwen.

Bron: IVVD, 28 januari 2018

Zie ook:

www.beslisboomverduurzamingscholen.nl

https://www.greendealscholen.nl/sites/default/files/afbeeldingen/Informatiebladaanbestedenverduurzamenschoolgebouw.pdf

https://www.ruimte-ok.nl/onderwerpen/kennisitem/brochure-financieren

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/ontslagen-personeel-roc-leiden-mogelijk-tot-augustus-2017-in-dienst

Hieronder de bewuste uitvraag:
https://www.tenderguide.nl/aanbesteding/41023-niet-openbare-aanbesteding-inrichting-roc-leiden-locatie-centraal-station-te-leiden

Medewerkers ROC Leiden geïnformeerd over ontslaggolf

En zie eerder:

Miljoenentekort voor onderwijshuisvesting dreigt

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *