Herinrichting Haren overspoeld met belangstellenden – Aanbestedingsnieuws

Herinrichting Haren overspoeld met belangstellenden

Een herinrichting voor een nieuw centraal plein in Haren is overspoeld met belangstelling vanuit de markt. Nadat er 12 reacties op de opdracht binnen kwamen, heeft de gemeente laten weten op basis van loting een aannemer te kiezen. Van de twaalf ontwikkelaars voldeden er 10 aan de gestelde eisen. Om de inzet van de markt te beperken is van te voren bepaald dat maximaal 5 ontwikkelaars een plan konden presenteren.

Om het aantal potentiële kandidaten van 10 naar 5 terug te brengen , is er geloot . De loting heeft inmiddels plaatsgevonden in het bijzijn van notaris M. Straatman.

Inkopen doe je zo!
©Haren, 2017

Door deze loting is bepaald welke partijen in aanmerking komen om daadwerkelijk een inschrijving te doen. Deze vijf partijen krijgen nu de gelegenheid met een uitgewerkt plan te komen. Deze plannen worden in september aan de selectiecommissie gepresenteerd. Deze commissie maakt de uiteindelijke keuze wie het gepresenteerde plan mag realiseren. De verwachting is dan ook dat eind dit jaar de ontwikkeling gegund kan worden.

In 2019 kan na het doorlopen van de officiële procedures gestart worden met de bouw. Wethouder Mathilde Stiekema (CDA) is blij met deze stap in het proces: “wij gaan nu resultaat zien van de overleggen die wij de afgelopen jaren hebben gehad met onder andere omwonenden en ondernemers. Samen hebben wij een centrumvisie ontwikkeld die als leidraad dient voor dit project. Het Raadhuisplein wordt straks een aantrekkelijk plein waar mensen kunnen winkelen, kunnen genieten van lekker eten en drinken en waar activiteiten georganiseerd worden. Dat mist het Raadhuisplein nu voor velen: het voelt niet als het kloppende dorpshart. Daar gaat de ontwikkeling verandering in brengen.”

Op het nieuwe Raadhuis-/Haderaplein worden maximaal 32 woningen in het hogere segment gerealiseerd en is er ruimte voor horeca, detailhandel en een supermarkt. Tevens is het realiseren van een parkeervoorziening onderdeel van de ontwikkeling. Dit maakte dat ook het parkeren in het centrum van Haren onderwerp van gesprek was. Het bestaande (betaalde) parkeerregime blijft vooralsnog echter gehandhaafd.

Bron: Haren, 20 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *