Herinrichting A348 en onderhoud Middachterbrug – Aanbestedingsnieuws

Herinrichting A348 en onderhoud Middachterbrug

A348 Middachterbrug
Foto: Google Streetview

De opdracht van de Provincie Gelderland omvat groot onderhoud aan de A348, onderhoudsmaatregelen aan de Middachterbrug, eventuele maatregelen in het kader van breedband (zie ‘Breedband’) en eventuele maatregelen in het kader van motie 38 (zie ‘Motie 38’).  en Groot onderhoud A348 en motie 18M38 . Het grootste deel van de opdracht betreft het in standhouden van verharding. Naast het technisch uitvoerbare deel van de opdracht, heeft de opdracht ook een samenwerkingsaspect. Opdrachtnemer maakt namelijk het uitvoeringsontwerp samen met Opdrachtgever én andere belanghebbenden.

De kwaliteit van de bovenlaag van de verharding is zodanig dat groot onderhoud noodzakelijk is. Delen van de verharding moeten in 2020 (tijdelijk) gerepareerd worden.

De Provincie Gelderland heeft als doel om kwalitatief goed werk op te leveren (fit for purpose-principe). Daarom wil de provincie Gelderland het bedrijfsleven zo veel mogelijk betrekken bij zowel het ontwerpen als het realiseren van projecten. Daartoe wordt in deze aanbesteding de Rapid Circular Contracting (RCC) aanbestedingsmethodiek en bijbehorende geïntegreerde contractvorm gehanteerd. Dit stelt de provincie Gelderland en het bedrijfsleven in staat tot het doorvoeren van proces- en productinnovaties. Zie ook: RCC bij PianoO  (PDF)

Bronnen: PS Gelderland, Negometrix en Tenderned 8 november 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/180049

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *