Hellendoorn raakt vrijwillige chauffeurs kwijt aan concessie regiotaxi – Aanbestedingsnieuws

Hellendoorn raakt vrijwillige chauffeurs kwijt aan concessie regiotaxi

Nu de gemeente Hellendoorn zich heeft aangesloten bij het Twents inkoopbeleid van wmo-vervoer, en de aanbesteding ervan heeft uitbesteed aan de Twentse inkooporganisatie Noaberkracht, raakt het de vrijwillige buschauffeurs kwijt, die per bus mensen naar de dagbesteding reed. Dit vervoer moet nu in de concessie worden inbegrepen. Taxicentrale Witteveen won samen met Brookhuis Personenvervoer en Willemsen de Koning deze concessie, die voor een totale waarde van €18 miljoen gegund is.

Door de concessie lijkt er een einde te komen aan de Buurtbus Hellendoorn.  Met de concessie heeft Taxi Witteveen het monopolie in de regio verkregen voor het doelgroepenvervoer. De bedoeling van de inkoopsamenwerking was juist dat de gemeenten “het vervoer waarvoor zij verantwoordelijk zijn, beter en slimmer organiseren waardoor het ook goedkoper wordt.” Goedkoper dan vrijwillig wordt het nooit.  De Hellendoornse Wethouder Coes van het CDA noemt het tegenover RTV Oost jammer, dat er zo een einde komt aan het vrijwillige vervoer. “Eigenlijk is dat precies wat je als gemeente wil”. Coes zegt toe het opnieuw te proberen, bij een volgende aanbesteding. 

Toch zijn de meeste gemeenten tevreden over de aanbesteding “Zo’n aanbestedingstraject vereist altijd weer de grootste zorgvuldigheid. Als ik kijk hoe dat verlopen is, is dat een compliment waard aan de mensen die dit traject begeleid hebben.”, aldus wethouder Jan Binnenmars (Ook van het CDA) van de gemeente Twenterand, over de uitvoering.
Zie ook de eerdere concessie van 2016-2017
en
Zie eerder over Noaberkracht:
Dinkelland houdt aanbesteding voor nieuwbouw zwembad Dorper Esch
Tubbergen zoekt lokale ondernemers voor aanbesteding nieuwe sportcomplex Dorper Esch Dinkelland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *