Heijmans realiseert groene geluidsschermen langs A16-N3 – Aanbestedingsnieuws

Heijmans realiseert groene geluidsschermen langs A16-N3

Heijmans is gekozen voor het ontwerpen, realiseren en onderhoud van geluidsschermen langs de A16 en N3, naast bouwlocatie Amstelwijck Noord in Dordrecht. Het project start medio oktober en heeft voor Heijmans een waarde van ruim € 19 miljoen. De duurzame schermen hebben een groen karakter, wat leidt tot vergroting van de biodiversiteit.
 
Opdrachtgever gemeente Dordrecht realiseert de komende jaren een woonwijk met circa 800 woningen. In de nabije omgeving van deze woonwijk bevinden zich onder meer de autowegen A16, N3 en het spoor. Om te voldoen aan de Wet Geluidhinder zijn daarom maatregelen in de vorm van geluidsschermen noodzakelijk.
Heijmans ontwerpt en realiseert deze geluidsschermen – met een hoogte van respectievelijk 10 (A16) en 4 meter (N3) – en voorziet deze volledig van beplanting en groene aankleding. Ook zal Heijmans 7 jaar lang zorgdragen voor het onderhoud. De start van het project is medio oktober, de beoogde oplevering is september 2022. De omzet bedraagt € 19,2 miljoen.
De woningbouwlocatie Amstelwijck kenmerkt zich door veel groen en ruimte voor inpassingen van bestaande natuur. Dit bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de leefomgeving in de wijk. Heijmans heeft in zijn ontwerp aan de binnenzijde van de schermen een ecologisch ingerichte strook meegenomen. Innovatief is ook een slim irrigatiesysteem aan de bovenzijde van de schermen, dat het regenwater opvangt voor gebruik bij droge periodes.
©Heijmans 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *