GVB zoekt bedrijfscateraar: koffiecorners en smartfridges – Aanbestedingsnieuws

GVB zoekt bedrijfscateraar: koffiecorners en smartfridges

Het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB is op zoek naar een cateraar voor meerdere locaties. GVB  wil met één Opdrachtnemer een Overeenkomst sluiten met een looptijd van 5 jaar. GVB heeft door middel van een optie de mogelijkheid de Overeenkomst 2 keer te verlengen met een periode van eenmalig 2 jaar en eenmalig 1 jaar.

Gezonde voeding is belangrijk voor het welzijn van de medewerkers en gasten van GVB. De verkoop van gezonde voeding is dan ook niet meer weg te denken in de huidige samenleving. Gezonde voeding heeft een preventieve werking op ziekte en overgewicht en bevordert een duurzaam arbeidsproces. Onder gezonde producten wordt in ieder geval verstaan groente en fruit, producten met minder dierlijke eiwitten, minder verzadigde vetten, minder toegevoegde suikers, minder zout en meer vezels.
GVB wil haar medewerkers faciliteren (via nudging) in het maken van gezonde keuzes, door ervoor te zorgen dat dát de makkelijkste en meest aantrekkelijke keuze is. Niet via informeren maar via verleiden, want het aanbod ziet er goed uit, is goed geprijsd en gemakkelijk te kopen. Daarnaast is er een hoge mate van variatie door bijvoorbeeld themaweken.

GVB Gezond de klok rond
Uitgangspunten
1. Maaltijden of maaltijdonderdelen waarmee de medewerker zelf een gezonde maaltijd kan samenstellen of als aanvulling op de eigen maaltijd voor overdag (ontbijt, lunch, avondmaaltijd) maar ook voor de late avond en nacht en vroege ochtend.
2. Aanbod van gezonde snacks en dranken in de bedrijfsrestaurants en automaten, passend bij de verschillende tijdstippen van werken.
3. Aansluiten met eventuele communicatie-uitingen en nudgingstrategieën op het programma Gezond de klok rond.
Criteria voor passende maaltijden of maaltijd onderdelen late avond en nacht:
• In verhouding laag in koolhydraat en vet
• Als koolhydraten worden gebruikt, alleen de volkoren variant
• Bij voorkeur een groentecomponent
• Vegetarische optie
• Geen toegevoegde suiker
• Laag in zout
• Passende portiegrootte
Criteria voor passende maaltijden of maaltijd onderdelen late nacht c.q. vroege ochtend:
• In verhouding hoger in koolhydraat en laag in vet
• Bij voorkeur een groente/fruitcomponent
• Vegetarische optie
• Geen toegevoegde suiker
• Laag in zout
• Passende portiegrootte

 

De locaties binnen de scope van deze aanbesteding zijn:

Hoofdkantoor Arlandaweg (Arlandweg 106, 1043 HP Amsterdam)

• Koud food assortiment en barista concept uit de bemande koffiecorner.

Hoofdwerkplaats Rail Diemen (Provincialeweg 2-4, 1112 XT Diemen)

• Ontbijt- & lunchvoorziening vanaf de counter;

• Koude en warme gerechten / items uit de smart fridge.

Remise Havenstraat (Havenstraat 18, 1075 PR Amsterdam)

• Ontbijt- & lunchvoorziening vanaf de counter;

• Koude en warme gerechten / items uit de smart fridge.

Garage West (Jan Tooropstraat 647, 1061 AE Amsterdam)

• Koude en warme gerechten / items uit de smart fridge (1 fridge t.b.v. pilot met mogelijkheid tot uitbreiding naar 2 fridges).

Hubs (optioneel)

• Koude en warme gerechten / items uit de smart fridge.

Incidenteel wordt er gebruik gemaakt van banqueting op basis van Vaste Verreken Prijzen.

Bron: TenderNed, 28 mei 2023

Foto: pixabay.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *