GVB gunt aanbesteding voor integratiepartner aan ilionx – Aanbestedingsnieuws

GVB gunt aanbesteding voor integratiepartner aan ilionx

©GVB 2018

IT-dienstverlener en -kennispartner ilionx is door de Amsterdamse openbaar vervoerder GVB voor de tweede keer op rij verkozen als integratiepartner voor het verder door ontwikkelen van het Hybride Integratie Platform (HIP). Nadat ilionx in 2020 al verkozen was voor de initiële implementatie van het HIP, wordt met deze gunning de samenwerking nog eens met minimaal drie jaar verlengd.

Met 750 applicaties – zowel in de cloud als on-premise, en zowel legacy als modern – 500 databases en de aansluiting op verschillende ketenpartners, speelt een robuust integratieplatform een cruciale rol om alle systemen van GVB naadloos op elkaar aan te sluiten. ilionx heeft diepgaande integratie-expertise en een bewezen trackrecord in de vervoerssector – met onder andere klanten als Schiphol, Arriva, Translink en ProRail.

Na in 2020 samen de integratiestrategie te hebben bepaald op basis van het in-house ontwikkelde Integratie Transformatie Kompas, zijn onder andere de doelarchitectuur, de organisatie van de teams en de roadmap bepaald. Deze dienen nog steeds als rode draad om het HIP van GVB de komende jaren verder door te ontwikkelen en toe te werken naar de geschetste end-state van 2025. Daarbij zijn de belangrijkste doelen om de komende tijd te realiseren: het faciliteren van de aankomende groei, verhogen van de snelheid, verbeteren van de analytics en het verlagen van de beheers- en changekosten.

Bron: ilionx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *